12 вересня 2023 11:32

Сергій НАГОРНЯК: "Збірна Італії зараз це далеко не команда Англії"

Сьогодні збірна України проведе свій черговий матч відбірного турніру Євро-2024. Суперником синьо-жовтих буде команда Італії. Про перспективи команди Сергія Реброва у цьому виїзному поєдинку сайт zbirna,com поговорив із колишнім півзахисником збірної України Сергієм НАГОРНЯКОМ.


— Сергію Миколайовичу, у матчі Італія — Україна, фаворит апеннінці?


— Так. Хоча б тому, що італійці гратимуть удома, напевно, при заповнених трибунах Сан-Сіро. Але, враховуючи, як розвивалися події їхнього матчу проти Північної Македонії, то синьо-жовті мають непогані шанси на позитивний результат. Тим більше, що майбутні господарі зустрічі мають певні кадрові проблеми.


— Що буде найважливішим для українців у цьому поєдинку?


— Думаю, необхідно буде витримати стартовий штурм від італійців, який, напевно, вони захочуть влаштувати в перші хвилин 15-20. А потім проводити разючі контратаки, впевнений, що вони в нас будуть. Важливо якісно цим скористатися. Наприклад, у матчі з Англією ми мали один такий шанс і синьо-жовті цим скористалися. А збірна Італія зараз це далеко не команда Англії.


— Осічка у матчі з Північною Македонією може сковувати італійців у майбутній грі?


— Не думаю. Ця нічия лише додасть мотивації збірній Італії. Дивлячись на турнірну таблицю, їм кров з носа треба перемагати, а Україну, за великим рахунком, влаштує і нічия. Але нам у жодному разі не можна програвати, щоб мати реальні шанси втрутитися у боротьбу за одну з путівок до фінальної частини чемпіонату Європи.


— У чому шанс збірної України у майбутній зустрічі?


— Терпіти і чекати на свій шанс.


— Яким буде ваш прогноз на матч ІталіяУкраїна?


— Не тільки хочеться, але впевнений, що й реально відібрати очки у такого грізного суперника. Звичайно, перемога буде фантастичним результатом, але давайте зупинимося на нічиїй (усміхається). Ставлю на — 1:1.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото: УАФ