9 вересня 2023 20:52

Україна – Англія 1:1. Звіт про матч. Команда Реброва дала бій фавориту

У рамках 5-го туру групового етапу відбору на ЄВРО-2024 збірна України у Вроцлаві приймала Англію.

Стартовий склад жовто-синіх з огляду на всі кадрові проблеми вгадувався ще за день до матчу. Головним питанням було лише те, хто зіграє у нападі. Вибір тренерського штабу впав на Яремчука. Місце у воротах передбачувано зайняв Бущан, який мав більше ігрової практики, ніж Трубін. По іншим позиціям обійшлося без сюрпризів.


Англійці з перших хвилин почали підтверджувати статус фаворита зустрічі, контролюючи м'яч та змушуючи підопічних Реброва всією командою захищатись на своїй половині поля. Лише до 10-ї хвилини Україні вдався вихід із оборони, але у повноцінну атаку він не переріс.

Гості ж тим часом здійснили пару небезпечних вилазок до штрафного майданчика. Щоправда, до акцентованих ударів по воротах Бущана не дійшло. Спроби пробити від Сака та Беллінгема успіхом не увінчалися. Наша оборона вистояла.


Неспішний темп гри та впевненість англійців у своїх силах у результаті призвели до того, що Україна все частіше почала проводити атаки і на 26-й хвилині повела у рахунку. Циганков передачею на хід запустив Коноплю правим краєм штрафного майданчика, той прострілив у район 11-метрової позначки, куди набіг Зінченко і ударом у дотик розстріляв ближній кут.


Такий поворот подій, напевно, став для гостей холодним душем і підвищив їхню нервозність. Спочатку Беллінгем у жорсткому підкаті зрубав Циганкова, а потім жовту картку за фол на Забарному заробив Маддісон.


На жаль, піти на перерву з перевагою у рахунку українцям не вдалося. На 41-й хвилині Кейн відкрив у собі талант плеймейкера і виконав зрячий закид у стилі Пірло з глибини поля на Уокера, що відкрився правим флангом. Захисник "МанСіті" без труднощів пройшов Миколенка, який прогавив цей епізод, і зблизька пробив Бущана - 1:1.


На другий тайм замість Матвієнка вийшов Кривцов. На 50-й хвилині воротам українців загрожував Магуайр. Центрбек англійців прийшов у штрафний майданчик на розіграш стандарту і головою замикав навіс Уокера. М'яч пролетів над поперечиною. Далі Бущан зіграв на виході та у стрибку перервав навіс Хендерсона з правого флангу.

А ось Сака на 59-й хвилині міг виводити свою команду вперед. Букайо отримав передачу від Кейна, підробив м'яч під ліву ногу та потужно пробив під поперечину. Лише реакція Бущана врятувала жовто-синіх від гола. Кіпер "Динамо" встиг дотягнутися до круглого і перевести його у каркас воріт, після чого той відлетів у поле.


На 64-й хвилині Ребров провів ще дві заміни. Замість Яремчука вийшов Довбик, а Судакова замінив уже екс-динамівець Сидорчук. Але незважаючи на присутність на полі двох опорних півзахисників, збірна України не стала грати на утримання рахунку, намагаючись виходити у швидкі контратаки зусиллями Мудрика, Зінченка та Циганкова, утримуючи захисників англійців у напрузі.

На останні 15 хвилин основного часу поєдинку на поле вийшов Буяльський. Відпочивати вирушив Зінченко. Загалом гра почала проходити на зустрічних курсах без жодної переваги у однієї із сторін. На 84-й хвилині гості натиснули і змусили Бущана двічі виручати свою команду після гострої подачі Рашфорда та спроби Магуайра пробити з кількох метрів.


У час, що залишився до фінального свистка, рахунок на табло не змінився. Збірна України зіграла внічию з Англією, що можна розцінювати як позитивний результат у світлі подальшої турнірної боротьби.