9 вересня 2023 12:45

Справа Тете: гравець з агентом підробили документи. ФІФА почала перевірку

Фото - ua.depositphotos.com


Літній трансфер вінгера «Шахтаря» Тете у «Галатасарай» продовжує обростати скандальними подробицями.


Після того, як «гірники» подали скаргу до ФІФА та в ЄСПЛ, вимагаючи дискваліфікації Тете і стягнення трансферної компенсації за футболіста, боси «Галатасарая», схоже, усвідомили, що перехід справді міг статися із порушеннями.

Зокрема, зараз турецька преса повідомляє, що Тете нібито, як і належить за правилами Annexe 7 ФІФА, поінформував «Шахтар» про своє бажання з 1 липня призупинити термін дії контракту з «гірниками» та самостійно приймати рішення щодо своєї подальшої кар'єри.

Однак на практиці повідомлення від Тете, яке було надіслане за допомогою електронної пошти, не отримали ані у «Шахтарі», ані у ФІФА. Наразі футболіст та його агент Пабло Буено намагаються довести, що вони справді поінформували український клуб, проте «гірники» стверджують, що всі заяви бразильця та його представника з цього питання – це лише фейк.


ФІФА вже ініціювала розслідування, в рамках якого збирається перевірити достовірність файлу з електронної пошти, який в якості доказу пред'являє Тете та його агент.

Також посередники ФІФА контактують із обома клубами щодо укладення мирової угоди. «Галатасарай» виявив готовність компенсувати за Тете 2-3 мільйони євро, проте «Шахтар» прагне отримати щонайменше 6-7 мільйонів.

Як би там не було, навіть якщо буде доведено підробку документів з боку Тете та його агента, у «Галатасараї» вважають, що на самому клубі ця історія негативно не позначиться.

23-річний Тете вже встиг провести 3 матчі за «Галатасарай», але результативними діями в них не відзначався.