8 вересня 2023 21:32

В'ячеслав ШЕВЧУК: "Матч із Англією – серйозний виклик для Реброва"

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук розповів, завдяки яким факторам завтра підопічні Сергія Реброва можуть дати бій британцям:


«Збірна Англії завжди вирізнялася досконалою фізичною підготовкою, інтенсивністю, вмінням підтримувати високий темп, майстерністю при виконанні стандартних положень. Це вагомі аргументи, але за максимальної налаштованості, надійної підстраховки їхня ефективність може суттєво зменшитися».


Чи не замало цих «козирів», аби чинити гідний опір британцям?

«Наші хлопці також вміють пресингувати та швидко переходити від оборони до атаки. Отож, не треба недооцінювати збірну України».


Чи не турбує вас, що кільком провідним футболістам української збірної бракує ігрової практики?

«Ні, це тільки додатково стимулюватиме їх продемонструвати свої кращі якості. Ба більше, переконаний, що за перебігом завтрашнього протистояння будуть уважно стежити їхні клубні наставники й у випадку успішної гри їхній шлях до основного складу може стати значно коротшим».


«Завтрашній поєдинок це серйозний виклик й для нового керманича нашої збірної – Сергія Реброва, адже у двох перших матчах під його орудою суперники були не з іменитих».


«Робота клубного тренера і керманича збірної – це різне. Дійсно, потрібен неабиякий хист, аби за ті кілька днів, що є для підготовки достукатися до своїх нових підопічних, щоб ті зрозуміли твою філософію гри, чого ти від них хочеш. Але я переконаний, що з кожним матчем ця співпраця удосконалюватиметься й наша збірна додаватиме».


«Дуже сподіваюся, що завтра підопічні Сергія Реброва будуть сильні саме командою. Психологічно ми повинні перевершити англійців. Також розраховую, що у Вроцлаві нашим допомагатиме стрибнути вище голови підтримка 12 гравця. Я вірю в перемогу збірної України».