8 вересня 2023 19:04

Олександр ЗІНЧЕНКО: "Не дивимося на те, хто фаворити у нашій групі і скільки коштують їхні гравці"

Хавбек збірної України Олександр Зінченко на прес-конференції перед матчем з Англією відповів на запитання журналістів.


- Як розподілите сили на матчі з Англією та Італією? Який із них у пріоритеті у плані турнірної боротьби?


- У моєму житті було багато тренерів, які навчили мене добрим речам. Один із них – Головко. Він завжди вчив нас думати про те, що найважливіша гра – та, яка сьогодні. Ми не дивимось на турнірну таблицю. На те, хто фаворит і скільки коштують їхні гравці. Розуміємо, що у футболі трапляються різні речі. У нас є своя мрія та мета. Потроху йдемо до них.


- У Вроцлаві мешкає майже 40 тисяч українців. Будете відчувати їхню підтримку?


- Хочу подякувати Польщі та полякам за їхню допомогу українцям та Україні. У мене тут мешкає кілька друзів. Завтра чекаю на стадіон у жовто-синіх кольорах. Але для нас це однаково буде інша атмосфера. Нам хочеться повернутися в Україну та грати вдома.


Це мій обов'язок – постійно говорити про війну та нагадувати людям про те, що відбувається. Ми дуже вдячні ЗСУ за можливість грати та представляти Україну на такому високому рівні. Я, як футболіст, який грає за кордоном, повинен говорити про цю страшну ситуацію. Люди мають знати правду, бо пропаганди дуже багато.

- Як професійний футболіст, як ви справляєтеся з тим, що у вашій голові та серці?

- Коли ти виходиш на поле, то розумієш, що за твоєю спиною люди, які виборюють незалежність України і роблять усе можливе, щоб наша країна існувала. Коли ти це розумієш, то просто виходиш та граєш.