8 вересня 2023 18:55

Сергій РЕБРОВ: "Ярмоленко не готовий на 100%, але його є ким замінити"

Прес-конференція головного тренера збірної України Сергія Реброва перед матчем з Англією.

- У якій формі перебуває Ярмоленко?


- Він ще не тренувався у загальній групі. Займався окремо. Сьогодні подивимося, але він, звісно, не готовий на 100%. Його є ким замінити. На кожній позиції у збірній є конкуренція.


- Чому ви не викликали Малиновського? Чекаєте на підтримку вболівальників у завтрашньому матчі?


– Ми викликали тих гравців, яких викликали. Малиновський – член нашої збірної. Зараз він має ігрову практику. Він набере форми і повернеться до команди.


Щодо наших уболівальників, то ми більше року граємо за межами України. Впевнений, що завтра ми матимемо велику підтримку від українців та поляків. Футболісти відчують цю атмосферу.


- Яка кадрова ситуація у команді?


- Ви знаєте про Ярмоленка. Гравці мають невеликі пошкодження, але ми викликали 23 футболісти. Тож у нас їх достатньо. Але такі ж проблеми є і в Англії. Ми маємо поважати суперника, але дивитися на нашу гру. Незважаючи на будь-які пошкодження, маємо показати свій футбол.

- Яка роль буде у Зінченка у вашій команді?


– Завтра побачите. Впевнений, він готовий грати. А на якій позиції – подивимося.


- Який результат завтра буде для вас задовільним із погляду стратегічної ситуації у групі?


- Я маю готуватися до кожного матчу. У нас гра з Англією, потім із Італією. Я не вважаю, скільки очок ми маємо набрати у цих зустрічах. Нам потрібно зберегти концентрацію та зробити максимум для трьох очок. Потім побачимо, що буде.


- Які слабкі сторони в Англії?

– Їх дуже важко знайти. Ми маємо зосередитися на нашій грі та розуміти, як потрібно протистояти супернику. За ці дні ми зрозуміли, як це потрібно зробити. Але це футбол. Не знаєш, що відбуватиметься на полі. Потрібно дивитись на свій футбол. Англія має дуже міцну команду. Навіть якщо у них є травмовані, англійці мають 2-3 склади.


Польща та Англія надали Україні дуже велику підтримку. Ці країни досі підтримують нас у такий складний для України час.


Щодо моєї роботи, то я дуже щасливий. Для мене це дуже велика відповідальність. Я радий, що приєднався до збірної України саме у такий складний час.


Не тільки ми із Зінченком поділяємо такі почуття. Кожен гравець нашої збірної постійно думає про Україну. Ми постійно про це говоримо. Ми знаємо чому ми тут на своєму місці. Тому що є хлопці та дівчата, які на передовій борються за нашу незалежність.


Мені навіть легше, мені не треба мотивувати хлопців. Вони добре знають, за що вони грають. Вони чітко розуміють свою мету. І ми до неї йдемо