8 вересня 2023 17:00

Артем ФРАНКОВ: "Нам нема чим відповісти на англійські козирі на чолі з Кейном, крім тактичної кмітливості Реброва"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч кваліфікації до Євро-2024 Україна – Англія.


Відразу скажу: не лише букмекер, а й ваш автор дуже скептично ставиться до шансів збірної України обіграти англійців. Занадто багато, починаючи з розслабленості суперника, має збігтися для того, щоб така грандіозна вікторія сталася в нашій футбольній історії.


Англійці, які стартували гостьовою перемогою над Італією 2:1, а продовжили виграшем в України 2:0 (абсолютно в одну хвіртку, там відверто нас пробачили), виглядають явними фаворитами нашого гурту, і 7:0 з Північною Македонією – тому підтвердженням. Можливо, потужний старт Джуда Беллінгема в самому мадридському «Реалі», де англієць забиває в кожному матчі, говорить на користь команди Гарета Саутгейта більше, ніж будь-що!

Нам нема чим відповісти на англійські козирі на чолі з Гаррі Кейном, крім тактичної кмітливості Сергія Реброва – головна зміна порівняно з лондонським матчем! – та морально-вольовими якостями його гравців.


Збірна України має проблеми у всіх лініях, починаючи з воротарської (один Бущан, лідер нинішнього «Динамо» – Трубін та Лунін у клубах не грають; щоправда, Бущан – це сила!), продовжуючи обороною тощо. Кого ставимо ліворуч – Соболь травмований, Миколенко після травми не грає в «Евертоні», Михайличенко представляє чемпіонат Хорватії? Невже Зінченко? Кого ставимо праворуч – Конопля після травми, Тимчик досхочу помилявся у складі «Динамо», Караваєв взагалі грав у Києві правого хава… Чи зберігаємо іспанську зв’язку Циганков – Довбик, яка блиснула у першому турі чемпіонату Іспанії, а потім замовкла? У якій формі нині Судаков та Степаненко, яким довелося довго лікуватися?! А Ярмоленко, який пропустив матчі із «Бешикташем»? Питання, питання, проблеми… Серед яких, на мій погляд, виділяється одна: як зберегти команду, ноги гравців, для другого матчу, який гратиме вже через три дні – проти Італії, якій ми програємо чи не завжди, у будь-які часи та в будь-яких складах? З погляду турнірної стратегії, якщо, звичайно, можна вживати такий термін на короткій дистанції, поєдинок з Італією важливіший – і нам для другого місця у групі потрібно брати проти апеннінців 4 очки!