8 вересня 2023 11:28

Олександр Зінченко про матч з Англією: "Не завжди у футболі грають прізвища або цифри"

Гравець збірної України Олександр Зінченко висловився про майбутній матч відбору Євро-2024 з Англією та рівень українського чемпіонату.


— Сьогодні, на жаль, УПЛ існує завдяки нашим воїнам ЗСУ, які боронять нашу неньку кожного дня, кожну секунду, ризикуючи своїм життям, воні існує і це дуже добре. Це сигнал для всього світу, що наш народ незламний — це 100%. Але якщо ми говоримо про футбол, то він не такий, як був 10 років тому.


Такий чемпіонат, з такою конкуренцією, куди ніхто не хоче їхати, я про легіонерів кажу, мало хто дивиться у світі. Тому, щоб рости як футболісту — тобі потрібна конкуренція, ти повинен кожного дня їздити на тренувальну базу і говорити собі: "Я в жодному разі не можу дати собі якусь слабинку, десь розслабитись, тому що знаю, 3-4 футболісти за моєю спиною вже чекають на це місце". В Європі це так. Чим більше гравців будуть грати на цьому рівні в Європі, тим більше збірна буле з цього вигравати — це 100%.


— Часто граємо з англійцями останнім часом. Чого навчили нас ці матчі? Що потрібно зробити, щоб точно їм не програти?


— Якби я знав відповідь на це питання, то думаю, ми здобули б бажаний результат. Мені важко відповісти. Тренерський штаб вже розповідає, що потрібно зробити у цій грі. Спробуємо, як то кажуть, зробити все можливе й неможливе, щоб здобути правильний результат.


Ми розуміємо, англійці є фаворитами не тільки цього матчу, а й всієї групи. Про граців їхньої команди я навіть не буду говорити, там що не прізвище — гравець світового рівня. Але у футболі трапляються такі речі, коли ти через дуже велике бажання досягти бажаного — ти це отримуєш. Тому не завжди грають у футболі прізвища або цифри. Побачимо, що трапиться, - цитує Зінченка ВЗБІРНА.