7 вересня 2023 08:35

Роналду: "Ліга Португалії перетворюється на цирк і не потрапить у топ до АПЛ, Ла Ліги, Бундесліги. Саудівська Аравія краща, тут не так багато шуму, а рівень імен набагато вищий"

Кріштіану Роналду відзначив перевагу саудівської ліги над португальською.


Останніми місяцями в чемпіонаті Португалії було кілька скандальних ситуацій, в основному пов'язаних із роботою суддів.


Останньою стала історія з Порту, якому 3 вересня вдалося уникнути поразки в грі з Арукою (1:1) на 19-й доданій хвилині в умовах непрацюючого екрану для відеоповторів. Згодом на доданий у цьому матчі час (22 хвилини) поскаржилася «Бенфіка», яка підготувала заяву із закликом терміново забезпечити прозорість компенсаційного механізму.


«У кожній лізі є суперечливі моменти, але у Португалії їх особливо багато. Це погано. І люди, котрі хоч трохи розуміють, усвідомлюють це. Однак кожен смикає за свої ниточки.


Зараз поганий етап, але я сподіваюся, що все зміниться. Нещодавно відкрив газету – почитати, що взагалі відбувається. Перші три статті були не про футбол. Це змушує замислитися над тим, що головне зараз – погані новини.

Я португалець, і це мене турбує. Я хотів би, щоб наша ліга була однією з найкращих, але вона такою не є і не стане. І це одна із проблем.


Усі висловлюють свою думку, всі сперечаються, 40 каналів зі суперечками та розмовами. Це дуже погано. Ось чому в найближчому майбутньому Португалія не потрапить до топ-ліг – до АПЛ, Ла Ліги, Бундеслізи.


Я думав, що вона може потрапити до топ-4 чи топ-5, але тепер – ні. Я вважаю, що ліга Саудівської Аравії краща за лігу Португалії. Там не тільки скандали, там не так багато галасу, зате рівень імен набагато вищий.


Я сподіваюся, що стане кращим, але знаю, що це важко. Ймовірно, це неможливо. Те, що відбувається останнім часом, перетворює лігу на цирк», – сказав форвард збірної Португалії та «Аль-Насра».