3 вересня 2023 14:11

Данило БЕСКОРОВАЙНИЙ: "Думаю, що наша ліга рухається в правильному напрямку і чемпіонат надалі ставатиме все сильнішим"

Захисник "Кривбасу" Данило Бескоровайний в ексклюзивному інтерв’ю пресслужбі Української Прем’єр-Ліги розповів про старт команди у чемпіонаті та останні приготування до матчу проти Колосу у 6-му турі Vbet Ліги.


— Даниле, позаду 5 турів, команда впевнено крокує у першій шістці. Як би ти оцінив старт "Кривбасу" у чемпіонаті?


— Ми розпочали не так, щоб дуже добре: у 1-му турі програли "Олександрії", я припустився помилки, а Влад Семотюк отримав червону картку, що вплинуло на гру. Але зараз ми йдемо на шостій позиції у турнірній таблиці і боремося за високі місця. Якщо продовжуватимемо в тому ж дусі, то здобудемо позитивний для нас результат.


— Ти - капітан команди, принаймні, в попередньому матчі. Чи змінює це сприйняття подій на полі?


— Так, я не капітан команди, оскільки ця роль у нас закріплена за Дмитром Хомченовським. Я виконував обов’язки капітана, поки у нього була дискваліфікація. Зрештою, я завжди стараюся допомагати хлопцям на полі та підказую партнерам по команді.


— У команді солідний легіон футболістів з африканського континенту: Камерун, Гана, Кот-Д’Івуар, Руанда. Що цікавого роблять ці хлопці поза футбольними полем? Чи відчуваєте ви різницю в культурах?


— Авжеж, різниця в культурах відчувається, тому що вони приїхали з Африки, там інша релігія, але ніхто їх не обмежує будь в чому. Навпаки, ми їх підтримуємо та завжди протягнемо руку допомоги. В команді ми всі працюємо разом, підтримуємо та допомагаємо одне одному.


— Попереду матч проти Колоса, який так само як і ви, добре стартував в чемпіонаті. Які сильні сторони суперника ти можеш виділити та як їх нейтралізувати?


— Звісно, ми зараз аналізуємо "Колос", знаємо, що це дуже добре укомплектована команда, в ній чимало кваліфікованих гравців, які пограли на високому рівні. Утім, ми подивилися на їхні сильні сторони, проаналізували їх і гадаю, нам вдасться зіграти добре та досягти позитивного результату.


— Зараз чемпіонат України досить непередбачуваний: за ці 5 турів вже було немало сенсаційних результатів. Якби ти оцінив рівень поточного чемпіонату України?


— Зараз важко повноцінно усвідомити рівень чемпіонату, тому що в країні триває війна. Але я думаю, що добре, що ми граємо чемпіонат, до нас приїжджають легіонери. І є такі команди, як наприклад, "Полісся", які вийшли з Першої Ліги та можуть дозволити собі підписувати якісних легіонерів. І зараз якщо подивитися на турнірну таблицю УПЛ, то вони йдуть на другому місці. Тому я думаю, що наша ліга рухається в правильному напрямку і чемпіонат надалі ставатиме все сильнішим. Є дуже гарна молодь, яка їхатиме за кордон або посилюватиме наші топ-клуби для успішного виступу в єврокубках.