31 серпня 2023 20:20

ООН "забила тривогу" у зв'язку з расизмом з боку фанатів Серії А. Організація рекомендувала Італії розслідувати всі випадки та покарати винних

В ООН звернули увагу на проблему расизму на стадіонах Італії.


Комітет з ліквідації расової дискримінації, до складу якого входять 18 незалежних експертів, у серпні розглянув ситуацію у кількох країнах, включаючи Італію.


Представляючи журналістам отримані висновки, Режин Ессенеме сказала, що комітет «забив тривогу у зв'язку з актами расизму, що здійснюються на спортивних заходах, включаючи фізичні та словесні образи щодо спортсменів африканського походження. Комітет звернувся до італійської влади з проханням «розслідувати всі акти расизму в галузі спорту та покарати винних».


Крім того, комітет рекомендував Італії «звернути особливу увагу на повторювані випадки щодо чорношкірих людей та осіб африканського походження, особливо в контексті футболу, з метою забезпечення ефективного застосування існуючого та, мабуть, гарного національного законодавства, щоб порушувалися судові переслідування, а винні були знайдені та покарані».


Минулого сезону Серії А низка футболістів зазнала расистських образ з боку фанатів. У кількох випадках об'єктом образ був нападник Ромелу Лукаку.