28 серпня 2023 18:07

Вацко розповів про договір УПЛ з генеральним партнером трансляцій: "MEGOGO заробляє удвічі більше, ніж кожен з клубів"

Коментатор Віктор Вацко розповів про процес перемовин щодо укладення угоди УПЛ з генеральним партнером трансляцій матчів.


«УПЛ досягла домовленості з однією з компаній, яка висловила бажання стати генеральним партнером трансляцій. Домовилися про ціну питання – 700 тисяч доларів на сезон.


Але є одне «але». Я вам зараз покажу скрін з офіційної презентації цієї партнерської співпраці. Зверніть увагу на такий пункт, як розподіл та обов’язки. І цифри у графі «% MEGOGO».


25% від суми угоди MEGOGO хотіло собі.




За що? Там дофіга пунктів із красивими словами. Ключове – погодження матеріалів для запуску, видача та контроль в ефірі, створення звітності, формування ефірних довідок.




У підсумку домовились, що % MEGOGO становитиме 16,5% від оцих 700 тисяч доларів в рамках цієї угоди. Далі проста математика – 16% це 115,5 тисяч доларів. Це частка MEGOGO. Решту ділимо на 11 клубів – виходить по 53 тисячі доларів на клуб. Афігенний бізнес, як сказав би Олександр Ярославський.


Клуби своїми силами створюють продукт під назвою «футбольний матч», за свої гроші організовують трансляцію, на вимогу MEGOGO – дорого організовують. Що робить MEGOGO? Та нічого, окрім того, що надає майданчик для розміщення трансляцій, бо транслюють підрядники. Отримують контент, за який в принципі повинен платити, і при цьому на спонсорському контракту, не вкладаючи у цю історію нічого, заробляє удвічі більше, ніж кожен із клубів, які цей продукт організовують та оплачують власним коштом.


MEGOGO, я вам аплодую неймовірно, ви реально чортові генії бізнесу», – сказав Вацко.