26 серпня 2023 15:42

ФІФА усунула Рубіалеса від футболу на 90 днів через поцілунок із футболісткою. Йому заборонили спілкуватися з нею

ФІФА усунула Луїса Рубіалеса за поцілунок з іспанською футболісткою.


Сьогодні ФІФА вирішила заздалегідь усунути голову Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, на 90 днів. Рішення діє як на міжнародному, так і національному рівні.

Крім того, ФІФА заборонила Рубіалесу намагатися зв'язатися з футболісткою збірної Іспанії Дженніфер Ермосо та її близькими особисто чи через третіх осіб, щоб «захистити її фундаментальні права». Також це заборонено RFEF, її співробітникам та представникам.

Сьогодні ФІФА повідомила про своє рішення Рубіалеса, RFEF та УЄФА. Додаткову інформацію ФІФА не надасть, доки не винесе остаточне рішення у справі.


Нагадаємо, глава RFEF міцно обійняв і поцілував у губи футболістку збірної Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги іспанок у фіналі жіночого чемпіонату світу над Англією (1:0), за що зазнав масової критики.

Після цього ФІФА відкрила стосовно Рубіалеса дисциплінарну справу за статтею «Образлива поведінка та порушення принципів чесної гри». Сам функціонер відмовився йти у відставку та дав прес-конференцію, в якій пояснив поцілунок. Понад 80 футболісток відмовилися грати за збірну Іспанії до зміни керівництва федерації.