23 серпня 2023 19:32
2

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Завтра наші вболівальники повинні перекричати фанатів "Бешикташа"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу перед матчем із "Бешикташем".

- Ми зробили правильний вибір із Бухарестом. Глядачі приходять на стадіон та вболівають за нас. Це дуже добре, тому що ми давно граємо на порожніх стадіонах і це складно. Зрештою, футболісти грають для вболівальників. Те, що вони приходять – це допомога нашим гравцям.


- Матч із "Бешикташем" буде для вас особливим?


- У мене було два незабутні роки в "Бешикташі". Перший рік був чудовим. Повне захоплення всім, що ми робили. Виграли чемпіонат із відривом на першому місці. Перемагали і вдома, і на виїзді. Це було велике свято для всіх. У другому році було повне розчарування. Ми лідирували з відривом у десять очок, багато коментаторів говорили, що чемпіонат уже нецікавий, він уже закінчений. І в наступному турі ми програли 0:3 і закінчували матч у шістьох через вилучення. Зрештою ми програли у чемпіонаті, відстаючи від першого місця на два очки. Це було велике розчарування для всіх. З "Бешикташем" мене ще пов'язує те, що частина моєї зарплати пішла на будівництво нового стадіону. Про "Галатасарай" у мене теж залишилися приємні спогади. Про уболівальників "Бешикташа" також можу сказати, що вони особливі. Не тільки в Туреччині, а й у Європі до мене походять, цілують і тиснуть руку. У них так заведено. Незалежно від того, хто за кого вболіває. Через рік ти пам'ятаєш тільки добре, що в тебе було. Все інше забувається.


Продовжуючи тему вболівальників – вони в міру агресивні. Усі свої дії вони спрямовують на підтримку своєї улюбленої команди. Пам'ятаю, коли був матч проти "Лейпцигу", своїм свистом та криками вони змусили гравця команди суперника піти з поля. Він просто не зміг витримати цей шумовий ефект. Хочу побажати нашим фанатам, щоби завтра вони перекрикували вболівальників "Бешикташа". Потрібно, щоб було чути лише їх. Українські діти з їхніми мамами не зможуть перекричати турків. Тож нам потрібна організована підтримка. Чекаю, щоб уболівальники поводилися як фанати клубу, що грає в Європі.

- Чи не боїтеся "Бешикташа", який вже давно не програє?


- Боятися нема кого. Але "Бешикташ" має досвідченого тренера, якого я добре знаю. У них постійно оновлюється склад за рахунок добрих гравців з великих клубів. Окслейд-Чемберлен та Ребіч ще могли б грати у своїх чемпіонатах, але у них закінчується контракт, тому вони обирають гроші та гарний рівень чемпіонату. Цей момент робить чемпіонат привабливим. Для Туреччини беруть гравців з ім'ям і цим закликають уболівальників на трибуни. Тому ми потребуємо підтримки. У нас молоді гравці, інших ми не можемо собі дозволити через ряд обставин. Нині такий період, коли у них йде виховання та зростання. Вони потребують підтримки, щоб показати свої особисті якості.

Перемагали і будинки, і на виїзді. Замінить на вдома
А можливо завтра наші гравці повинні переграти гравців Бешикташа