16 серпня 2023 19:19
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Є певні проблеми та тиск. Але ми до цього готові"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу перед матчем з "Арісом".

- Минулого сезону ми грали у Польщі, там були проблеми з логістикою та переїздами. Був більш тривалий шлях для того, щоб доїхати до місця нашої дислокації. Тому вирішили летіти до Бухареста через Кишенів. Радий повернутися сюди та привезти свою команду. Я приїжджав сюди майже зі всіма командами, які тренував. Радий зараз бути тут із "Динамо" і грати на новому стадіоні. Дуже сподіваюсь, що завтра глядачі підтримають нас. Ми цього потребуємо. Тиждень тому проти нас грала не лише команда суперника, а й вся грецька публіка, яка не дуже добре поводилася по відношенню до нас.


- Чекаєте на підтримку вболівальників "Рапіда"?


- Я був на матчі "Рапіда" кілька днів тому. Це було важливе дербі з "Петролулом". За гарного результату в тій грі завтра було б більше вболівальників, але, на жаль, результат вийшов невдалим. "Рапід" програв. Думаю, що вболівальники мають образу. Вона триває 3-4 дні. Коли вони відійдуть від поразки, то нас підтримають. Також я чекаю на реакцію від українських фанатів, які перебувають у Бухаресті.


- Чи відчуваєте ви тиск з боку керівництва?

- Ви багато чого не знаєте. У тому числі і про мій контракт. Які в мене домовленості з клубом та президентом. Так, тиск є, але наша команда одна з тих, у яких найбільше своїх вихованців. З початку війни ми втратили багатьох іноземців. Також був від'їзд українських гравців. Наша молодь потребує адаптації та досвіду. А він набирається через матчі. Є певні проблеми та тиск. Але ми готові до цього. Готуємось до завтрашнього матчу. Не забувайте, що грецький футбол зараз на підйомі. "Панатинаїкос" пройшов "Марсель" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Також добре виступив АЕК. Подивіться на їх склад. Ви там майже не побачите греків. Там зібрані гравці з міжнародним досвідом із різних країн. Щоб зіграти на належному рівні, нам потрібно бути організованими та мати великий ентузіазм. Це те, що потрібно, щоб бути кращим за суперника.


Хочеться, щоб усі розуміли, чого варта підтримка футболу у цьому випадку. В Україні це розуміють. Дуже складно грати за порожніх трибун, коли немає вболівальників. Важко розпочинати матчі з хвилини мовчання. Наш переїзд до Салоніки тривав 23 години автобусом та літаком. І наш гравець відпросився на похорон брата. Це найскладніший момент. Тому ці футболісти заслуговують на особливий респект за те, що вони роблять у цей важкий час. Багато хто зараз на фронті, вони гинуть. Але також багато хто стежить за нашим футболом. У кожного в душі біль та втрата. Тому складно належним чином налаштовуватись на матчі.


- Чи всі в команді здорові та готові грати?


– Усі готові за винятком Попова. Має травму. Скоріш за все, його завтра не буде.

- Кажуть, що якщо "Динамо" успішно пройде в наступний етап, то матч із "Чорноморцем" може бути перенесений.

– Вже немає вільних дат. У п'ятницю вранці ми проводимо тренування у Бухаресті, а потім їдемо до аеропорту. Потім через Кишинів до Одеси.

З перелітом в Одесу явно якась помилка, можливо не так переклали слова Луческу. Це до Кишенева переліт, а звідти автобусом.