15 серпня 2023 23:11

Ліга чемпіонів: Михайличенко драматично програв іншому екс-динамівцю, "Галатасарай" легко пройшов далі

У вівторок, 15 серпня, зіграли ще 5 матчів-відповідей 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2023/24.


Ліга чемпіонів, 3-й кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді


Бачка-Топола – Брага – 1:4 (перший матч – 0:3)

Голи: Раконяц, 40 – Піцці, 9, Брума, 13, 16, Аль-Мусраті, 20


Галатасарай – Олімпія Любляна – 1:0 (перший матч – 3:0)

Гол: Ікарді, 25

Вилучення: Торрейра, 65


Динамо Загреб – АЕК Афіни – 1:2

Голи: Булат, 39 – Цубер, 59, Галанопулос, 90


Серветт – Рейнджерс – 1:1 (перший матч – 1:2)

Голи: Кутеша, 22 – Таверньє, 51


Штурм Грац – ПСВ – 1:3 (перший матч – 1:4)

Голи: Вік, 26 – Верман, 32, де Йонг, 40, Пепі, 85 (пен)


Динамо Загреб і АЕК Афіни нарешті зіграли. Тиждень тому матч у Греції не відбувся через сутичку фанатів, внаслідок якої загинув один уболівальник. Богдан Михайличенко вийшов у стартовому складі Динамо, а в АЕКа з перших хвилин з'явився інший екс-динамівець – Домагой Віда.


Хорвати повели в рахунку незадовго до перерви. На 39-й хвилині Марко Булат розкішно забив зі штрафного – м'яч влетів у верхній кут. АЕК відповів по перерві, скориставшись помилкою господарів. Греки відібрали м'яч поблизу чужого штрафного, а Цубер пробив точнісінько в кут воріт. Богдан Михайліченко відіграв весь поєдинок, а на 90-й хвилині АЕК забив переможний м'яч. Матч-відповідь відбудеться 19 серпня.


Галатасарай і Брага мали комфортну перевагу у три м'ячі, тому їм завадити вийти далі могло лише диво. Його прогнозовано не сталося. Брага взагалі познущалася з сербів ще й на їхньому полі, забивши 4 голи до 20-ї хвилини. Щедо перерви Бачка-Топола забила гол престижу, оформивши підсумкові 1:7. Брага крокує далі.


Галатасарай обіграв словенську Олімпію завдяки голу Мауро Ікарді. У другому таймі Торрейра отримав червону картку, але навіть це не допомогло гостям бодай зрівняти рахунок. 1:0 – турецькій команді залишився один крок до групового турніру ЛЧ.


Рейнджерс зуміли відстояти перевагу, здобуту вдома. Серветт забив першим, але шотландці відповіли своїм голом у другому таймі. 1:1 і 3:2 за сумою двох матчів – британці йдуть далі.


ПСВ все вирішив ще в першому матчі, розбивши Штурм з рахунком 4:1. Австрійці зуміли відкрити рахунок, але це була остання приємна для них новина. Нідерландська команда оформила 3 голи і спокійно оформила вихід у раунд плей-офф кваліфікації.