15 серпня 2023 21:22

"Аталанта" домовилася про трансфер де Кетеларе

За інформацією трансферного інсайдера Джанлуки Ді Марціо, угода між "Міланом" і "Аталантою" щодо трансферу бельгійського атакувального хавбека Шарля де Кетеларе, яка ледь не зірвалася, все ж відбудеться. Ба більше, трансфер може стати рекордним для команди з Бергамо. Клуби між собою домовилися ще кілька тижнів тому – незважаючи на талант, Де Кетеларе не настільки органічно вписався в модель футболу Стефано Піолі – однак оформлення трансферу затягувалося через розбіжності за особистим контрактом Шарля в Бергамо. Але в підсумку сторони знайшли компроміс, і бельгійський хавбек, після проходження медогляду, підпише контракт з "Аталантою".


Найцікавіше, що трансфер де Кетеларе – це оренда за три мільйони євро з можливістю викупу за 22 мільйони євро, а також "Мілан" може претендувати на чотири мільйони євро як бонуси за спортивні показники і десятивідсоткову частку від подальшого трансферу де Кетеларе з Бергамо. Відповідно, "Мілан" може заробити понад 30 мільйонів євро за бельгійця – спочатку "россо-нері" виставили на де Кетеларе цінник у 35 мільйонів євро.


Для "Аталанти" повноцінна купівля де Кетеларе також стане трансферним рекордом, перевищивши суму, сплачену лондонському "Вест Хему", звідки перейшов страйкер Джанлука Скамакка. Втім, клуб із Бергамо може собі дозволити придбати і Скамакку, і Де Кетеларе, і Ель-Білала Туре з іспанської "Альмерії", розрахувавшись виручкою від іншого трансферного рекорду клубу – продажу Расмуса Хейлунна в "Манчестер Юнайтед".