15 серпня 2023 15:01

Гліб ПЛАТОВ: "Ребров поставив за мету вибудувати єдину вертикаль юнацьких та молодіжних збірних України аж до головної команди"

З ініціативи головного тренера національної збірної Сергія Реброва з 11-го по 13 серпня в Ужгороді було проведено навчальний семінар для наставників усіх збірних України, повідомляє офіційний сайт УАФ.


Метою зазначеного семінару було налагодження взаємодії між тренерами національної, молодіжної та юнацьких збірних України. Асистент Сергія Реброва Гліб Платов підвів підсумки цієї зустрічі.

- Сергій Ребров поставив за мету вибудувати єдину вертикаль юнацьких та молодіжних збірних України аж до головної команди. Він вважає, що всі мають працювати в єдиному форматі й за одними ідеями. Так, семінар став першим кроком у зведенні зазначеної структури. Кожен проєкт такого роду має у своїй основі стосунки між людьми, залученими до нього. Саме тому ця зустріч тренерів і представників УАФ була дуже важливою та актуальною.

На практичних заняттях ми розповідали про бачення футболу, притаманне Сергію Реброву. Ми виклали всі його основні ідеї, а також пояснили необхідність цього процесу. Водночас ми детально розповіли, як будуються мікроцикли, тренування, стосунки з гравцями, адже футболіст — це центр усього, і все робиться заради нього.

Кожен гравець юнацької й молодіжної збірної — це проєкт на майбутнє. Необхідно, щоб якомога більше виконавців було підготовлено та адаптовано до переходу в першу команду країни. Також важливо, щоби така адаптація займала якнайменше часу. Для цього і вибудовується єдина система підготовки. Ми намагалися всебічно висвітлити ці ідеї, щоб усі учасники семінару відчули їх і могли зрозуміти або запропонувати щось своє.

Наразі ми будемо продовжувати збирати такі семінари і вважаємо, що їх повинно бути якнайбільше. Водночас слід завжди памʼятати, що в нашій країні триває повномасштабна війна, і лише завдяки ЗСУ, усім захисникам і захисницям України в нас є така можливість. Тож ми мали використати кожну хвилину семінару продуктивно та ефективно, щоби досягти бажаного результату.

Такого роду семінари важливі не лише для тренерів юнацьких та молодіжних збірних, але й загалом для розвитку українського футболу. Ми хочемо зробити процес систематичним і максимально відкритим, щоб його результатами могли користуватися всі українські спеціалісти, — сказав Платов.

Відзначимо, що на семінарі були присутні співробітники відповідних підрозділів УАФ і представники юнацьких збірних, зокрема керманичі команд U-18/19 (Олег Кузнецов), U-17/18 (Юрій Мороз), U-16/17 (Володимир Єзерський).