15 серпня 2023 12:36

"Вілліан сиренький був". Білий розповів про свої враження від екс-зірок "Шахтаря"

Граючий тренер львівського Руху-2 Максим Білий пригадав час, коли він перебував в структурі донецького Шахтаря. Досвідченому захиснику найбільше запали в пам’ять тренування з зірковими бразильцями «гірників».


Максим Білий дав розлоге, ексклюзивне інтерв'ю «Українському футболу», де розповів про ранні роки своєї кар'єри, які він провів в структурі донецького Шахтаря.

Зокрема Білий пригадав досвід тренувань пліч-о-пліч з бразильськими легіонерами, який в кінці нульових було дуже багато в команді Мірчі Луческу.

«Приходить 17-річний худорлявий пацан в першу команду, де одні зірки, бразильці. Всі технічні... Вілліан тоді тільки приїхав і тільки приїхав, ще сиренький був. Відчувалось, що він ще не адаптований.

А ось Жадсон був просто топ. Він і Фернандіньо ‒ це були лідери команди. Бразильці підтримували молодь, могли посміятись і пожартувати. Пам'ятаю, на тренуванні мене поставили один в один з Луїсом Адріано, то через 5 хвилин мене вже судоми схоплювали», – пригадав Білий.

Максим Білий перебував в структурі донецького Шахтаря з 2007 по 2011 роки, але пробитися до основи «гірників» так і не зміг.


В активі Білого 69 поєдинків за Шахтар-3: чотири голи.


За час професійних виступів Білий захищав кольори Сталі з Алчевська, луганської Зорі, хорватського Хайдука, російського Анжи, Маріуполя, одеського Чорноморця та Руху зі Львова.


Фото - ФК «Рух»