13 серпня 2023 08:13

Вболівальники "Жирони": "Довбик – це український Холанд!"

Іспанці були здивовані тим, як швидко Артем Довбик адаптувався в новому клубі. Багато хто з самого початку був упевнений, що це сильний гравець, який допоможе команді поборотися за єврокубкові місця. Але мало хто очікував, що Довбик вийде в першому ж матчі та ще й заб'є єдиний гол своєї команди. Іспанці розуміють, що Віктор Циганков допоміг Довбику швидше заграти у новій команді, адже саме він віддав гольовий пас на форварда, але все одно вражені дебютом Артема в "Жироні".


Geli: "Жирона" заслужила зіграти внічию. Дивно, що головним героєм став Артем Довбік. Я навіть не був певен, що він сьогодні вийде на поле, а тут одразу гол. Фантастика!

Plasas: Коли я відкриваю іспанські новинні сайти, то бачу по 20 новин за день про "Реал" та "Барселону". Про Мбаппе та Роналду, які взагалі ніяк не відносяться до іспанського футболу. Про "Баварію", "Арсенал" чи "Челсі". Можна продовжувати. Але суть ви зрозуміли. Щоб дізнатися, що "Жирона" зіграла на виїзді внічию з "Реал Сосьєдадом", що можна вважати сенсацією, мені довелося довго гортати стрічку, бо це не головні новини. Те, що наш новачок забиває у першому ж матчі – це також не цікаво журналістам. Скажіть, що не так із нашим футболом? Чому до вболівальників скромних клубів таке неповажне ставлення?

Rovira: Були серйозні побоювання щодо Довбика. Знаю, що він забив багато голів минулого сезону, але чемпіонат України – це надто слабкий турнір, щоб робити якісь серйозні висновки. На щастя, Довбик сьогодні приємно всіх здивував. Сподіваюся, що він продовжуватиме так вдало грати у решті матчів сезону.

Herreros: Був у нас у команді один зірковий українець, а тепер з'явився другий. Сподіваюся, що вони допоможуть "Жироні" цього сезону зробити прорив. Матч із "Реал Сосьєдадом" - це має бути лише початок нашого успішного шляху.


Caminal: Довбик – це новий Голанд. Відчуваю, що він забиватиме багато голів, а потім перейде до якогось суперклубу, на кшталт "Манчестер Сіті" чи "Баварії".

Font: Думаю, що Довбик заб'є ще багато голів цього сезону, але насправді у нього просто має бути спад десь восени. Я радий, що він одразу ж забив, але якщо у нього буде гольова посуха, то не варто його критикувати та лаяти. Не думаю, що Довбик вже встиг адаптуватися у новій команді та новій країні. Поки що він забиває на куражі, але потім це пройде.

Puigarri: Якби Довбик сьогодні дебютував за "Баварію", а не за "Жирону", то він би допоміг мюнхенському клубу виграти Суперкубок. Я навіть здивований, що такий форвард, як Довбик, погодився грати за "Жирону". Як і Циганков свого часу. Ці футболісти можуть грати на більш високому рівні.

Argeles: Дуже добрий результат для початку. Українська пара, напевно, подарує нам багато радості. Можливо, це два найкращі українські гравці на даний момент. Я вже сказав, що бачу свою команду у топ-5 цього сезону, і сподіваюся, що не буду розчарований. Якщо гратимемо в такому стилі, то зможемо досягти багато чого.

Funilsom: Цей гол у дебютному матчі має вселити впевненість у Довбика. Хлопець має повірити у себе. Має дивовижне гольове чуття. До того ж, він дуже потужний і може продавити будь-якого захисника. Нам не вистачало такого форварда минулого сезону.

Ezeckiel: Ось це можна сміливо назвати чудовою інвестицією в клуб. Хлопець приходить, одразу ж дебютує у новій команді, потім забиває гол, допомагаючи нам вдало зіграти із сильним суперником. Коли купуєш таких ефективних гравців, можна й оновити трансферний рекорд.

Mias: Хорошому форварду потрібно 5-6 матчів, щоб відчути команду та почати забивати голи. Свіжий приклад – це Кейн. Він не забив за "Баварію", але всі знають, що це дивовижний гравець. Відмінному форварду потрібно 2-3 матчі, щоб забити перший гол. І лише унікальні нападники можуть почати забивати одразу. Поки я не говоритиму, що Довбик – це унікальний форвард, але якщо він продовжить забивати, то просто згадайте мої слова.


Vivet: Можна посміхатися та сміятися, але важко уникнути порівнянь із Голандом. Колись і про Ерлінга говорили, що він не заграє у "Боруссії", не заграє в "Манчестер Сіті", що він просто видав кілька сильних сезонів. Але Голанд приходив у нову команду та забивав. Довбик мене здивував навіть більше, ніж норвежець свого часу. Від українця ніхто не очікував такого дебюту.

Navajas: Циганков уже став зіркою "Жирони". Довбик також приємно шокував. Тож мимоволі замислюєшся, чому ми раніше не звертали уваги на український ринок? Адже там можна купити висококласних футболістів!

Alabert: Коли з'явилися перші новини про Довбика, то я почав стежити за ним. Він забив неймовірний гол "Панатінаїкосу", і тоді я зрозумів, що хочу бачити цього гравця в команді. Але навіть я не чекав від Довбика на такий дебют!

Casacuberto: Тепер я розумію, чому за Довбика заплатили багато грошей і оновили трансферний рекорд. Мало хто може так швидко заграти у новій команді. Можна тільки подякувати нашим скаутам за якісну роботу. Такі новачки були потрібні нашій команді, щоб боротися за високі місця у Прімері.

Segarra: Сперечався з другом, що Довбик заб'є 10 або більше голів за "Жирону" у дебютному сезоні. Друг наді мною посміявся і сказав, що українець заб'є 2-3 голи, після чого ми думатимемо про те, як би його позбутися. Мені здається, що дебютний матч вже показав, хто з нас мав рацію.

Haro: Довбик – це український Голанд! Мало хто може почати так швидко забивати в новій команді. Наприклад, сьогодні Гаррі Кейн дебютував у "Баварії", але забити не зміг. Адже там зовсім інший рівень гравців центру поля, які допомагають створювати небезпечні моменти біля чужих воріт.

Passolas: Новим гравцям прийнято давати прізвиська. Кажуть, що наші захисники вже прозвали Довбика "шафа", бо він неймовірно потужний. Але я назвав би його "скеля". Він здається мені впевненим у собі, незворушним і його справді неможливо зрушити з місця.

Xarly: Довбику знадобилося лише 6 хвилин для того, щоб забити свій перший гол за "Жирону". Це просто неймовірно! Хто міг собі таке уявити? Справді купили дуже сильного та забивного форварда.

Valenty: Про такий дебют можна лише мріяти! Символічно, що гольову передачу віддав інший українець – Циганков. Думаю, що ці хлопці допоможуть "Жироні" забити багато голів цього сезону. Головне, щоби оборона не підвела. Тоді зможемо потрапити до єврокубків і зможемо грати ще краще, ніж минулого сезону.