2 серпня 2023 13:07

Рівно 14 років тому Гармаш, Рибалка і компанія тріумфували на Євро-2009: згадуємо, як це було

Збірна України віком до 19 років у 2009 році тріумфувала на домашньому молодіжному Євро. Денис Гармаш, Сергій Рибалка та інші гравці стали одними із творцями цього успіху.


За підсумками групового етапу, збірна України зайняла друге місце, демонструючи впевнену гру. Суперниками нашої команди були національні збірні Швейцарії, Словенії та Англії.

Потрапивши до стадії плей-офф, в півфінальному матчі українська збірна зустрілась із Сербією. Остання, зуміла завоювати перше місце у своїй групі з Францією та Іспанією, пропустивши лише два голи.

Зустріч зі збірною України виявилась випробуванням для суперників, адже наша команда надзвичайно активно атакувала ворота. Саме це дозволило здобути перемогу з рахунком 3:1.

Стартовий склад збірної України на фінальний поєдинок виглядав так:

Воротар; Ігор Левченко.
Захисники: Сергій Кривцов, Дмитро Кушніров, Темур Парцванія, Ігор Чайковський.
Півзахисники: Євген Шахов, Сергій Рибалка, Віталій Каверін, Дмитро Коркішко, Кирило Петров (к).
Нападник: Денис Гармаш.


У фінальному протистоянні збірна України знову зустрілась з командою з Англії. Вже на початку гри на користь нашої команди був забитий м'яч, а вирішальним став чудовий обвідний удар Дмитра Коркішка зі штрафного.

Денис Гармаш посів третє місце у бомбардирських перегонах, забивши три м’ячі.


Україна стала першою збірною, яка перемогла на домашньому турнірі


Найшвидший гол в історії чемпіонатів Європи до 19 років був забитий збірною України у ворота збірної Сербії, на 48-й секунді відзначився Євген Шахов.