2 серпня 2023 09:11

Захисник "Динамо" найняв адвокатів і намагається довести свою невинність у справі про участь в договірному матчі

Як пише ge.globo.com, один із 14-ти обвинувачених у третій фазі операції "Максимальне покарання", латераль "Динамо" Сідклей, робить ставку на діалог із Бруно Лопесом, керівником букмекерської контори, та свідчення одного з посередників, щоб довести свою невинуватість у будь-якій участі в договірних матчах.


На відео, який буде передано правосуддю в матеріалах справи, видно, що у травні Бруно звертається до Сідклея, щоб отримати жовту картку в матчі. Маючи давні стосунки з Бруно — вони разом грали до того, як Сідклей став професіоналом — він отримує наполегливі прохання взяти участь у схемі з пропозиціями, які доходили до 50 тисяч реалів, але він кілька разів відмовляється.


Сідклей найняв адвокатів і виступатиме за захист у процесі. Суддя в Гоянії надав 10 днів для представлення захисту у справі, починаючи з цитати підсудних.

"...хлопці мені пропонували. Вони сказали: "Беріть гравця з першого дивізіону, я дам 40 (тисяч)". Брате, 50 (тисяч)... Я подумав: "Гравці отримують жовті картки безкоштовно". Ти не хочеш? Отримати близько 30 тисяч лише для того, щоб отримати одну картку в грі сьогодні? 30 000, 40 000...", - каже Бруно діалозі.

"Ти з глузду з'їхав? Є багато людей, які пропонують мені це, ти з глузду з'їхав? Я навіть не жартую з цього приводу, ти з глузду з'їхав?", — відповідає Сідклей.


У заяві до прокуратури Гоясу Клебіньо сказав, що "Сідклей не використовує" карткову схему в ставках на спорт.

"Сідклей дуже скромний. Я його найкращий друг, людина, якій можна довіряти. Сідклей сказав, що Бруно (Лопес) надіслав повідомлення, але не збирався цього робити", - прокоментував він під час слухання з депутатом.

Сідклей є одним із 14-ти осіб, які стали обвинуваченими за останній тиждень. Один із адвокатів Сідклі захищає невинуватість гравця.

"Захист, сформований гравцем Сідклея, не мав достатньо часу, щоб дізнатися всі деталі процесу, який поки що на початковій стадії. Можна сказати, що як зміст слухання бізнесмена Клебера в Державному міністерстві, так і докази, якими володіє гравець, є незаперечними ознаками того, що ніколи і ні за яких обставин не було прийнято неправомірну вигоду за вчинення фолів або будь-яких інших інший тип маніпулювання результатами. Зміст цього слухання, а також зміст повідомлень, якими обмінювалися гравець і один із обвинувачених, яких вважають вербувальниками, чітко демонструють, що насправді сталося відмова Сідклея, записана на аудіо", - сказав адвокат Веллінгтон Пауло, посилаючись на те, що захист доведе невинність Сідклея,