2 серпня 2023 00:08

Ліга конференцій. "Валмієра" без Желізка знищила чемпіона Сан-Марино, команда Дедечка отримала від зіркового "Фенербахче"

Другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 106 команд, розділених на 53 ігрові протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох ігор вийдуть у третій кваліфікаційний раунд, переможені попрощаються з єврокубками.


Перші матчі відбулися тиждень тому. Базова дата матчів у відповідь – третє серпня 2023-го року. Але деякі матчі відбулися раніше.


Ліга конференцій. 01.08.2023


"Валмієра" (Латвія) - "Тре Пенне" (Сан-Марино) 7:0 (перший матч - 3:0)


Голи: Тонішевс 3, Нігретті (автогол) 6, Вейпс 9, Карамані 12, Тонішевс 68, Ндойє 73, Яунземс 90+3


Матч примітний тим, що в ньому визначився перший чемпіон, який закінчив для себе єврокубковий сезон 2023/24. Очікувано, що це чемпіон Сан-Марино. Хоча, можливо, трохи неочікувано, що програв "Тре Пенне" з таким великим рахунком - 0:10 за сумою двох матчів.


За "Валмієру" не грав Іван Желізко. Він близький до переходу до гданської "Лехії".


"Бальцан" (Мальта") – "Німан" (Білорусь) 0:0 (перший матч – 0:2)


"Бальцан" раніше вибив з Ліги конференцій статусного у порівнянні з собою "Домжале". Але словенці там допустили недооцінку, чого не трапилося з "Німаном". Представник країни-посіпаки агресорів акуратно пройшов далі, де, швидше за все, наткнеться на представника Португалії.


"Зімбру" (Молдова) – "Фенербахче" (Туреччина) 0:4 (перший матч – 0:5)


Голи: Тадич 48, Батшуайї 57, Батшуайї 59, Юксек 77


Важко було щось вимагати від "Зімбру" у цьому протистоянні. Скромна молдовська команда – проти зіркового представника Туреччини. Можна лише за авторством голів у "Фенербахче" оцінити увесь той арсенал, що був використаний "канарками".


За "Зімбру" перший тайм відіграв Денис Дедечко. Додав ще краплину досвіду до й так заповненої чаші.


"Свіфт" (Люксембург)
– "Нью-Сейнтс" (Вельс) 3:2
(перший матч – 1:1)


Голи: Штольц 4, Аліуї 62, Мартінс 66 – Макманус 22, Макманус 70


Низькорейтингова команда вибила високорейтингову. Це може піти на користь "Дніпру-1" та "Ворсклі", якщо вони опиняться у групі Ліги конференцій. А загалом "Свіфт" ще в протистоянні зі "Слованом" у Лізі чемпіонів показав, що він – міцний горішок.



"Партізані" (Албанія) – "Інтер Ескальдес" (Андорра) 4:1 (перший матч – 1:0)


Голи: Цара 28, Цара 45+1, Ррапай 64, Грезда 90+5 – Пілото 90+4


Андорра у цьому єврокубковому сезоні вже й так наробила трохи галасу. Прохід чемпіона Албанії – це було б занадто. "Інтер Ескальдес" боровся за те, аби не програти розгромно. Однак і в цьому зазнав краху.


"Будучность" (Чорногорія) – "Струга" (Північна Македонія) 3:4 (перший матч – 0:1)


Голи: Джурічкович 7, Аджич 45+9, Секулович 82 – Радескі 11, Радескі 45+3, Ібраїмі 66, Радескі 74


Ще один виліт команди, яка теоретично могла впливати на зниження кошика "Ворскли". "Будучность" вкрай погано проявила себе у цьому єврокубковому сезоні, спершу не змігши подолати попередній раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, а тепер вилетівши від недосвідченого чемпіона Північної Македонії.


Відзначаємо гол Бесарта Ібраїмі, який колись грав в УПЛ.