30 липня 2023 16:56

ЛНЗ із Рибалкою програв "Чорноморцю"

Новачок Прем’єр-ліги намагався гідно відповідати, але скласти екзамен дев’ятій команді за підсумками минулого сезону не зміг.


Суперники на «Центральному стадіоні» в Черкасах продемонстрували доволі змістовний футбол із акцентом на атаку. Моментів зі старту створили чимало, але пішли на перерву за мінімальної переваги гостей, у складі котрих найбільшою активністю виділявся Орест Кузик.

Декілька його спроб самотужки завершити комбінації результату не принесли, однак у якості асистента 28-річний хавбек досяг успіху – навіс із правого флангу знайшов Богдана Бойчука, й новачок «Чорноморця», що приєднався до лав одеситів із «Металіста», в дотик відправив м’яч під поперечину.

Сталося взяття воріт під завісу першого тайму. До цього непогані нагоди мали інші новобранці «моряків» – легіонери нігерієць Самсон Ієде та словенець Йон Шпорн. А в господарів шанс відзначитися змарнували Віталій Бойко й Антон Савін, небезпечні «постріли» яких прийшлися в «молоко».

Потішило, що команди не збавили обертів після відпочинку й продовжили грати в тому ж жвавому русі, хоча зі створенням гольових епізодів дещо пригальмували. Між штрафними майданчиками все виходило непогано, але з завершенням раз-по-раз виникали проблеми.

Лише під закінчення години гри опоненти почали «видихати» й гра перейшла до більш спокійного русла. Насамперед збавив хватку «Чорноморець». Підопічні Романа Григорчука зосередилися на збереженні досягнутого, запропонували супротивнику діяти першим номером, а самі затаїлися в засаді.

І така хитрість спрацювала. Команда Олександра Ковпака великі сили кинула на розіграш кутового, однак отримала швидкий контрвипад. Бойчук до влучного удару приплюсував асист, класно накинувши м’яч у вільну зону, в яку ввірвався Шпорн і головою не залишив шансів Кирилу Самойленку.

Довести справу до перемоги одеському колективу досвіду вистачило сповна. «Моряки» своїми вмілими діями перекреслили всі надії черкасцям на камбек, тоді як самі ледь не довели рахунок до розгромного.

ЛНЗ – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 0:2
Голи:
Бойчук (39), Шпорн (65).

ЛНЗ: Самойленко, Бойко, Ковальов, Лопирьонок, Наумець (Шестаков, 46), Норенков, Прядун, Рибалка (Олійник, 82), Савін (Г.Пасіч, 64), Стасюк, Хамелюк (Копил, 69).

Чорноморець: Білик, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Гучек (Шторгін, 62), Кузик, Шпорн, Самсон (Хадіда, 83), Бойчук.

Попередження: Савін (37), Хамелюк (49), Копил (87) – Гучек (29), Шпорн (53), Васильєв (72).