28 липня 2023 11:44

Ігор СУРКІС: "Поведінка спортивних чиновників – ганьба та боягузтво. Поведінка Харлан – приклад для наших спортсменів"

На чемпіонаті світу з фехтування гордість України Ольга Харлан продемонструвала принципову патріотичну позицію, через що втратила можливість поборотися за перемогу на турнірі.


Після ефектної перемоги над росіянкою Анною Смірновою, яка виступала у статусі представниці якоїсь уявної країни, Ольга відмовилась потиснути руку суперниці. Тій самій суперниці, яка насправді представляла країну-агресора, що прийшла на нашу землю та вбиває українців.


Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала нашу спортсменку, чим викликала бурю гніву в Україні. Наш клуб відразу підтримав Ольгу в соцмережах, проте ми хочемо ще раз окремо наголосити, що динамівці повністю підтримують зірку українського спорту Ольгу Харлан та її вчинок.


«Поведінка спортивних чиновників – це ганьба та боягузтво. Поведінка Харлан – це приклад для наших спортсменів, що треба робити, коли біля тебе представник росії. Це не просто якийсь інформаційний привід нагадати світові про війну в Україні та про звірства, що коять окупанти, – це чергове випробування для пошуку правди та справедливості.


Дискваліфікація Ольги Харлан демонструє подвійні стандарти, які ще існують, але реакція нашого суспільства, представників спортивної спільноти та влади дають надію, що надалі українські спортсмени будуть захищені від подібного свавілля. Дякую Ользі особисто від себе та від усього нашого клубу за цей вчинок та її патріотичну позицію», – наголосив президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс.