20 липня 2023 14:07

Повторюється історія з "Шахтарем"? Екс-зірка УПЛ може піти від сина Луческу до рідного клубу

Колишня зірка Шахтаря Тайсон може повернутися до Бразилії. У підписанні 35-річного півзахисника зацікавлений Інтернасьйональ, а брат футболіста відкрито натякає на перехід.


Бразильський півзахисник ПАОКа Тайсона, який раніше виступав у складах Шахтаря та Металіста, може повернутися до рідної країни.

Грецький клуб має контракт з Тайсоном на наступний сезон, і головний тренер команди Разван Луческу (син Мірчі Луческу – головного тренера Динамо) дуже розраховує на якість бразильського півзахисника. Однак, гравець хоче повернутися додому, щоб завершити кар'єру в Інтернасьйоналі.

Представник Тайсона Дієго Дорнелес прокоментував ці чутки підкресливши, що ніхто з керівництва бразильського клубу, з яким у Тайсона не склалися стосунки, через що він і покинув клуб у січні минулого року, з ним не зв'язувався.

Однако, як повідомляє грецьке видання Sport24, ця заява може нічого не значити на фоні слів брата Тайсона Умберто Фрейди.

«Президенте, зробіть свою частину роботи, а моя вже зроблена», – написав він у себе в твіттері, звертаючись до президента Інтернасьйоналя.

Коли Тайсон залишав Шахтар, у клубі виник скандал: гравця відправили до другої команди і оштрафували на велику суму, після чого з ним розірвали контракт.


Раніше повідомлялося, що команда ПАОК може підписати українського півзахисника Віктора Коваленка.


Також клуб звільнив колишньнього топ-менеджера Шахтаря заради того, щоб підписати кількох російських гравців.


У минулому сезоні грецької СуперЛіги 1 ПАОК посів четверту сходинку, а чемпіоном став АЕК, у складі якого грає ексзахисник Динамо Домагой Віда.


Тайсон виступає за «чорно-білих» з середини минулого сезону. В кампанії 2022-23 хавбек зіграв всього сім матчів.


Його контракт розрахований до 2024 року.


За період своїх виступів в Україні (2010-2021) Тайсон виграв 15 різних трофеїв.


Бразилець є вихованцем Інтеранасьйоналя.