17 липня 2023 21:10

Ігор ДЕДИШИН: "Рух" готовий повністю покрити продакшн УПЛ-ТВ"

Генеральний директор «Руха» Ігор Дедишин розповів, що львівський клуб готовий взяти на себе фінансування УПЛ ТБ.


- Ми готові повністю покрити продакшн УПЛ ТБ, без використання частки клубів з беттінгових прав та контракту титульного спонсора ліги - Vbet. У перший рік плануємо зробити максимально відкритий доступ для глядачів, щоб популяризувати продукт та сформувати клієнтську базу. А потім вже переорієнтувати його на мультиплатформову модель через усіх актуальних гравців на ринку ОТТ-послуг.

- Як ви плануєте відбивати витрати?

- Зараз не думаємо про це. Для запуску проєкту потрібен стартовий капітал. Ми готові його надати. Головна мотивація - довести конкретними діями, що можна зробити якісний продукт - в інтересах всіх клубів, а не приватних власників. Прагнемо зробити УПЛ ТБ серйозним гравцем на ринку, з яким захочуть працювати та домовлятися. Тоді з’являться і серйозні спонсори й рекламодавці, партнери з телеринку, і найголовніше - ми хочемо максимально інтегрувати в наш проєкт і зацікавити ним вболівальників-телеглядачів.

Щодо повернення коштів. Зрозуміло, що ми б хотіли рано чи пізно повернути свою інвестицію. Але це буде можливо, якщо ми створимо прибутковий проєкт, який принесе клубам гроші. Якщо так станеться, то переконаний, що усі клуби самі звернуться до нас з пропозицією повернути нашому чи іншим клубам вкладену інвестицію. І наголошую, що це не наша умова інвестування, а суто теоретична думка і пропозиція.

- Чули, що цей проєкт фінансово хоче підтримати «Колос».


- Так, це була особиста ініціатива пана Засухи. Пропорції підтримки не обговорювалися. Ми ніяких вимог не висуваємо. Просто прагнемо обʼєднати під дахом УПЛ ТБ та Премʼєр-ліги максимальну кількість учасників.


- Багато хто шукає у вашій активності приховану мотивацію.


- У нас її точно не має. Якщо бачите - можете сміливо озвучити. Ми були та залишаємося переконаними та послідовними адептами створення власного продукту Ліги, без посередників та заангажованих каналів. Так, всі шукають якусь вигоду. Давайте хоча б раз на житті її не шукати. Зрештою ми ризикуємо своїми грошима. Це наша зона відповідальності.


Якісний телепродукт - це мінімальний комфорт, який нам необхідний. Наразі, ситуація така, що за цей комфорт треба заплатити - ми готові це зробити. Отже, ми не нав’язуємо, ми пропонуємо. Бачу, що у нас в клубах дуже багато розумних людей з класними ідеями. Тому і вірю в реалізацію прозорої та фахової моделі УПЛ ТБ, - сказав Дедишин.


Фото: ФК "Рух"