14 липня 2023 16:32

Суперкубок України не буде розіграний у 2023-му році: заява президента УПЛ

УПЛ має намір відновити проведення Суперкубку України у 2024-му році. Прем'єр-ліга вважає, що цьогорічний розіграш трофею не має доцільності.


Президент УПЛ Євген Дикий під час Sport&Business Club, який проходив у Києві, розповів, чому Суперкубок не буде розіграний другий рік поспіль.


«Суперкубок розігрується чемпіоном та володарем Кубка України. Оскільки цього сезону Кубка не було, відповідно, сенсу проводити Суперкубок теж немає. Між ким та ким він має відбутися? Перше та друге місце? Чи перше і третє?», – сказав функціонер.


Президент УПЛ розраховує, що Суперкубок відновиться 2024-му році.


«Ми плануємо, що після закінчення наступного сезону ми обов'язково проведемо матч за Суперкубок. Наразі ми розглядаємо кілька варіантів проведення виставкових матчів. Якщо це нам вдасться зробити, буде добре», – наводить слова Дикого Informator.


Суперкубок України проводився з 2004 по 2021 рік. У 2022 році трофей не було розіграно через те, що чемпіонат та Кубок України 2021/22 не були завершені через війну.


За роки проведення Суперкубку лише два клуби ставали його володарями – Динамо та Шахтар. Обидві команди мають по дев'ять перемог.