14 липня 2023 13:55

Абдула, Арановський, Бойко і Дердо завершили кар'єри арбітрів, 10 суддів переведені з ПФЛ до УПЛ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу ухвалив кілька важливих рішень.


1. У зв’язку з перевищенням вікового цензу та/або максимально допустимого перебування у відповідній категорії, а також з метою дотримання стратегічного курсу на омолодження корпусу арбітражу України, згідно з положеннями Процедурного регламенту щодо відбору, здійснення арбітражу, відеотехнічного арбітражу, атестації та ротації польових арбітрів, асистентів арбітра, відеоасистентів арбітра УАФ, комітетом було прийняте рішення про завершення кар'єри арбітрів та асистентів арбітра Прем'єр-ліги. Серед них:

Абдула Анатолій;

Арановський Євген;

Бойко Сергій;

Дердо Олександр;

Володін Володимир.

Комітет арбітрів УАФ висловлює колегам подяку за плідну та багаторічну співпрацю на користь українського футболу.

2. Відповідно до положень згаданого вище Процедурного регламенту, задля здійснення ротації та дотримання стратегічного курсу на омолодження корпусу арбітражу України, а також з метою забезпечення можливого покриття всіх матчів Прем'єр-ліги вже в наступному сезоні системою ВАА (VAR), комітетом було прийняте рішення про підвищення в категорії (з ПФЛ до Прем'єр-ліги) 10 арбітрів. До списку ввійшли:

Афанасьєв Олександр;

Дьордь Назарій;

Заброда Клим;

Задіран Сергій;

Кальонов Олександр;

Козорог Крістіна;

Причина Софія;

Райда Михайло;

Резніков Денис;

Євтухов Дмитро.

Комітет бажає молодим арбітрам наснаги в цей надскладний час та невпинного вдосконалення майстерності й професіоналізму на благо українського футболу в цілому та арбітражу зокрема.