13 липня 2023 16:51

"Двадцять сім годин провів у машині": найкращий бомбардир чемпіонату Польщі розкрив деталі втечі з Дніпра

Іспанський екс-форвард Дніпра-1 Марк Гуаль розповів про те, як утік від війни в Україні до Польщі. За українську команду футболіст так і не провів жодного матчу.


Марк Гуаль розповів про те, як зустрів війну в Україні як гравець Дніпра-1.


«Звичайно, я злякався. Я сидів удома і побачив пожежі за вікном. Мені довелося залишитися в бункері, я провів у машині двадцять сім годин, щоб дістатися польсько-українського кордону. То був непростий момент, але все закінчилося добре».


27-річний форвард зазначив, що правило ФІФА, що дозволяє легіонерам припиняти свої контракти з українськими клубами через повномасштабну війну з Росії, допомогло йому знайти себе в Ягеллонії.


«Покинувши Україну, я більше місяця провів у будинку своєї родини. Мені було цікаво, що робити з рішенням ФІФА. Я переглянув різні пропозиції клубів, нарешті вирішив приїхати до Польщі. Я зіграв у семи матчах до кінця сезону та забив три голи».


Як заявив Гуаль, йому було комфортно у Польщі, і він вирішив залишитися там.


«Цей період був для мене дуже добрим, особливо після того, через що я пройшов кількома місяцями раніше. Той факт, що я відчував себе комфортно у Польщі, вплинув на моє рішення залишитися в Ягеллонії», – сказав Гуал в інтерв'ю legia.


Фото - СК "Днiпро-1"