3 липня 2023 00:38
1

Руслан РОТАНЬ: "Чи тренуватиму я збірну на Олімпіаді? Мабуть, я зараз не відповім на це питання"

Головний тренер збірної України U-21 Руслан Ротань у коментарі «Суспільному» прокоментував перемогу над Францією (3:1).


– Ви – перший тренер, який вивів збірну Україна на Олімпіаду та вперше за довгий час до півфіналу Євро. Як ви себе почуваєте?


– Це моя робота, моя улюблена робота. Я дійсно щасливий, але я більше щасливий за футболістів і нашу країну. Потрібно завжди казати заради кого, хто нам допомагає тут виступати, – це наші воїни. Їм вітання, ця перемога для них. Це по-перше.


По-друге, досягнення потрібно робити, мабуть, після кар’єри. Тоді тільки щось можна згадувати. Але цей матч дійсно був дуже важливий, в нас є небагато часу переварити все і від завтра готуватися до півфіналу. Часу дуже мало, попереду відновлення і дуже потужна команда.


– Доволі багато проблем було у першому таймі. Чому так ставалося?


– Збірна Франції потужно розпочала матч. Матч пішов не за нашим сценарієм. Ми з перших хвилин прагнули взяти м’яч під контроль, але французи дуже вміло нас вивчили. Вони перекрили середину, великою кількістю накривали наших півзахисників. Тому початок матчу був не за нами.


Мені сподобалася реакція на пропущений гол. Ми не розкисли і за рахунок індивідуальної майстерності, командних дій та характеру змогли переломити хід матчу. У результаті ми перемогли дуже потужну команду. Перед матчем я сказав і зараз вважаю, що збірна Франції – одна з найсильніших команд на цьому турнірі.


Повторюся, що кращими стають серед кращих. Перший скальп ми зняли, але за три дні в нас друга краща команда турніру. Тому треба добре відновитися і добре підготуватися.


– Чому в першому таймі довірили Криськіву, а не довірилися, наприклад, Сікану?


– Це була наша стратегія, щоб більше Мудрик і Кащук відкривалися за спину, а Дмитро відтягував на себе центральних захисників. Згоден, що десь наша стратегія не спрацювала. Але, перш за все, нам не вдалося взяти під контроль. Ми великою кількістю опускали центральних захисників. У нас не було структури і нас затисли французи, які з перших хвилин почали пресингувати.


– Дуже багато в атаці складалося за рахунок індивідуальних дій, тих же Кащука і Мудрика. Це був план на гру чи вже імпровізація?


– Індивідуальні дії гравців – це їхня майстерність. Тому я дуже радий, що матч, який для нас на початку вийшов невдалим, свою роль зіграла майстерність і характер команди. Ми не розкисли, коли пропустили. Знайшли сили і перебороли, додайте сюди нашу майстерність – і є результат.


У другому таймі ми перелаштувалося і він був за нашим сценарієм. У принципі, рахунок на табло. Що стосується гри, я вважаю, що закономірно.


– Турнір ще триває, але Олімпійська ліцензія вже є. Чи вже відомо, чи будете ви тренувати збірну на Олімпіаді?


– Мабуть, я зараз на це питання не відповім. Дійсно, це велике досягнення для нашої країни. Особливо в такий час, коли йде війна. Це для нашої країни, нашого народу така родзинка, що в такий час, наша збірна буде на Олімпіаді з футболу. Це дуже гідно.


– Що будете робити з Іспанією?


– По-перше, буде інший матч. Той, що був з Францією, він був трохи іншим. Тому що у Франції дуже висока індивідуальна майстерність у футболістів, а Іспанія – дуже структурна команда. Я вважаю, що матч буде ще важчим. Ми повинні спочатку дивитися на себе і прагнути грати, як ми захочемо. Завдання номер один зараз – відновлення.

молодцы все сб U21! удачи вам !