2 липня 2023 20:04

"Шахтар" може посилитися івуарійським хавбеком із чемпіонату Ізраїлю: гравець хоче повторити шлях Соломона

Донецький Шахтар розглядає можливість придбання івуарійського півзахисника Парфаїта Гуіагона, який належить ізраїльському Маккабі Тель-Авіву.


Шахтар може посилитися в літнє трансферне атакуючим хавбеком Парфаїтом Гуіагоном. Івуарієць має контракт з Маккабі Тель-Авів, який діє до червня 2025 року.

Керівництво донецького клубу вже зв'язалося з дядьком гравця, який за сумісництвом є його агентом.

Угода Гуіагона з ізраїльським клубом не містить опції викупу, але Маккабі готовий розпочати переговори після отримання офіційної пропозиції.

Хавбек хоче перейти в іншу лігу, з якої сподівається у майбутньому потрапити до сильнішого чемпіонату. Про це повідомив ізраїльський телеканал Sport.

Нагадаємо, що в січні 2019 року Шахтар придбав півзахисника Манора Соломона у ізраїльського Маккабі Петах-Тіква за шість мільйонів євро. Минулого сезону футболіст виступав за англійську Фулхем на правах оренди. Контракт гравця з донецьким клубом діє до кінця року.


22-річний Гуіагон перейшов до Маккабі Тель-Авів у серпні 2020 року з івуарійського клубу Африка Спортс, після чого протягом двох років здавався в оренду до інших ізраїльських клубів.

Минулого сезону хавбек провів за Маккабі 37 матчів, у яких забив чотири голи та зробив дві результативні передачі.


Авторитетний портал Transfermarkt оцінює гравця у 1,4 мільйона євро.


Фото: ФК Маккабі Тель-Авів