30 червня 2023 18:58

"Манчестер Сіті" виявився втягнутим у скандал через можливий витік звіту УЄФА

«Манчестер Сіті», який оформив «золотий требл» у сезоні, став жертвою звинувачень у фінансових махінаціях. Анонімні розслідувачі створили документальний фільм на базі звіту УЄФА, зробленого у 2020 році, але так ніде й не опублікованого, повідомляє The Times.


Англійська Прем'єр-ліга раніше звинуватила "городян" у порушенні не менше 115 пунктів фінансового регламенту чемпіонату Англії. У 2019 році УЄФА навіть наклав на «Сіті» санкції у вигляді відсторонення від участі у Лізі чемпіонів на два роки, перш ніж спортивний арбітражний суд (CAS) скасував їх.

Цього разу справа може набути серйознішого обороту, оскільки творці ролика запевняють, що невідомий суб'єкт з Об'єднаних Арабських Еміратів заплатив «Манчестер Сіті» близько €35 млн двома частинами, щоб закрити борги з платежів одного з основних спонсорів.

Очевидно, платежі мали надходити від телекомунікаційної компанії Etisalat, контрольний пакет акцій якої належить державі ОАЕ, але насправді перекази були замаскованим пайовим фінансуванням. Таким чином, «Сіті» звинувачують у тому, що клуб використав кошти приватної особи, пов'язаної з еміратською державою, для покриття сум, які мають сплачувати спонсори.

Творці фільму вирішили зберегти свої імена в секреті, але наполягають на тому, що вони не фінансуються жодною близькосхідною державою чи іншою агенцією. За інформацією британських ЗМІ, "Манчестер Сіті" підозрює, що за документальним фільмом можуть стояти геополітичні причини.