30 червня 2023 08:17

Модрича та Ловрена знову звинуватили у дачі неправдивих свідчень

Півзахисник "Реала" Лука Модріч і захисник "Ліона" Деян Ловрен звинувачуються хорватською прокуратурою в дачі неправдивих свідчень у справі про ухилення від сплати податків, повідомляє Mundo Deportivo.


Модріч звинувачується в дачі неправдивих свідчень 13 червня 2017 року на процесі в муніципальному суді Осієка, "незважаючи на те, що суддя попередив його, що він зобов'язаний говорити правду", і що дача неправдивих свідчень карається як кримінальний злочин. Судовий процес проходив проти трьох високопоставлених чиновників загребського "Динамо" і податкового чиновника, обвинувачених в ухиленні від сплати податків і незаконному привласненні грошей "Динамо" під час переходів Модріча до "Тоттенхема" в 2008 році і Ловрена до "Ліона" в 2010-му.


Модріч дав свідчення про дати підписання додатків до професійних контрактів, що регулюють розподіл трансферної компенсації між ним і його клубом "Динамо".


На думку обвинувачення, Модріч дав "неправдиві свідчення" про те, що він підписував додатки щоразу, коли продовжував свій професійний контракт, і що він підписав їх знову після того, як пішов із клубу, "хоча він знав, що це неправда, оскільки він підписав зазначені додатки до контракту вже після того, як покинув клуб".


Після закінчення процесу судді засудили чотирьох обвинувачених до різних покарань, зокрема до шести з половиною років тюремного ув'язнення колишнього генерального директора "Динамо" Здравко Маміча за незаконне привласнення 15,5 мільйонів євро, отриманих від клубу. Вважається, що свідчення Модріча і Ловрена були на користь Маміча, який втік до Боснії і Герцеговини, де він зараз і живе.


Звинувачення, висунуті цієї середи проти Модріча і Ловрена, - це ті самі звинувачення, що були опубліковані проти них уже в 2017 і 2018 роках відповідно, але відхилені в 2018 році, оскільки відтоді процес не було завершено.


Судовий процес було закрито 2021 року, і цієї середи прокуратура вирішила поновити обвинувачення в дачі неправдивих свідчень проти двох футболістів.