25 червня 2023 16:02

Флорін ЧЕРНАТ: "Можете в плані роботи з молоддю порівняти "Динамо" чи "Шахтар" хоч із якимось румунським клубом? Питання риторичне"

Колишній півзахисник київського Динамо та національної збірної Румунії Флорін Чернат прокоментував поразку його збірної від України на Євро-2023 (0:1).


У суботу, 24 червня, молодіжна збірна України здолала однолітків з Румунії з рахунком 1:0.

Колишній півзахисник київського Динамо та збірної Румунії Флорін Чернат похвалив українську команду.

«Те, що ми бачимо на прикладі України  прогрес, якого наша країна-сусідка зуміла досягти за останні роки завдяки значним інвестиціям у молодіжний футбол, залученню власних талантів та кропіткій роботі з ними».

Чернат вважає, що румунській збірній поталанило, бо на полі не з'явився вінгер Челсі Михайло Мудрик.

«Нам сьогодні ще пощастило, що не грав Мудрик. У нього була травма, наскільки мені відомо, після якої він ще не до кінця відновився. Для нас добре, що він не зіграв».

Флорін зазначив, що відставка тренерського штабу молодіжки Румунії вже давно зріла і вболівальники мають рації коли вимагають її.


Ексфутболіст поставив вітчизняному футболу приклад його колишнього клубу та Шахтаря, згадавши трансфер Мудрика в Челсі.

«Можете в плані роботи з молоддю порівняти Динамо чи Шахтар хоч із якимось румунським клубом? Питання риторичне. Особливо, на тлі того, що Шахтар продав Мудрика за 100 млн євро. Коли вже у румунських клубів будуть такі трансфери? Ось у цьому наша головна біда», — цитує слова Черната ProSport.

Чернат грав за Динамо з 2001 по 2009 рік: 196 матчів, 41 гол та шість асистів. За збірну Румунії Флорін зіграв у 14 іграх, відзначившись двома забитими м'ячами.