19 червня 2023 18:21

Динамівець Кремчанiн - у топ-5 найкращих українських гравців місяця у категорії U-19

Проект Золотий Талант вибудував свіжий, травневий, рейтинг українських футболістів 2004 року народження та молодших — за результатами опитування більше ніж 100 експертів та обрахування їх анкет. Вперше в історії звання найкращого футболіста місяця вікової категорії U19 здобув представник Минаю


Після двох поспіль вікторій півзахисника Антона Царенка з Динамо в місячних опитуваннях проекту Золотий Талант найкращим футболістом України вікової категорії U19 у травні визнано лівого захисника Андрія Булезу, який навесні дебютував в УПЛ у складі Минаю.


Вихованець закарпатського футболу завершував футбольну освіту в академії Шахтаря, у складі юнацької команди якого отримав багатий досвід виступів в Юнацькій Лізі УЄФА. Також Булеза встиг пограти за декілька збірних України, а в другому колі Чемпіонату України сезону-2022/2023 склав дуже приємне враження у команді Володимира Шарана. На його рахунку 14 матчів в УПЛ, 5 з них — у травні (всі — по 90 хвилин), плюс один у червні (також 90 хвилин).


За стабільність та старанність Булеза здобув 84 місця в анкетах експертів проекту Золотий Талант — найбільше за всіх футболістів цієї вікової категорії у травні. В тому числі його 39 разів згадували під №1, і це також — найкращий показник у травні.


Нагадаємо, що наші експерти — це тренери, відомі у минулому футболісти та профільні журналісти.


Друге та третє місця поділили між собою півзахисник Кирило Сігеєв (7 матчів, 2 голи у травні та червні) та захисник Богдан Слюбик (6 матчів). Першого 69 разів згадували в анкетах, другого — 63.


А от замкнули топ-5 не ті, у кого більше місць в анкетах, ніж у заочних конкурентів. Віталій Холод (26) поступився Раміку Гаджиєву (25) та Дмитрію Кремчаніну (22), оскільки його лише двічі поставили на першу сходинку (Гаджиєва — 12) і 10 разів — на другу сходинку (Кремчаніна — 13). У підсумку долю 5-ї позиції вирішив один бал.