19 червня 2023 08:51

Кендзьора не зможе скористатися правилом ФІФА, щоб покинути "Динамо"

«Томаш Кендзьора не може в односторонньому порядку розірвати нинішній контракт із київським «Динамо», – зазначив Лукаш Вітчик із «WP SportoweFakty».


Представник Польщі покинув структуру української команди взимку в рамках піврічної оренди в ПАОК з правом викупу.


Команда з Салонік не скористалася своїм правом оформити постійну співпрацю з універсальним захисником. У підсумку це змусило його повернутися в київське «Динамо», де він не може скористатися продовженим терміном застосування правила, запровадженого ФІФА.


Воно стосується одностороннього розірвання чинного контракту гравцями та тренерами з українськими та російськими командами в умовах війни.

Лукаш Вітчик з «WP SportoweFakty» стверджує, що Томаш Кендзьора втратив можливість використовувати правило ФІФА, оскільки він грав за «біло-синіх» в першому колі нещодавно завершеного сезону.


Тоді 29-річний гравець вирішив допомогти команді пробитися в Лігу чемпіонів. Успіхів на цьому терені він не досяг, але київське «Динамо» вилетіло в Лігу Європи, де після безнадійної гри завершило боротьбу на груповому етапі.


Тому тепер Кендзьора повинен розраховувати на прихильність керівництва свого нинішнього клубу або появу пропозиції, яка б дозволила йому змінити оточення.


Сам захисник завершив минулий сезон, провівши загалом 28 ігор - 18 за український клуб і 10 за грецький клуб, забив гол і віддав дві результативні передачі.