17 червня 2023 19:03

У Росії зі словами "світ – це велика сім'я" заявили про намір прийняти ЧС з футболу

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко висловив упевненість у тому, що країна-агресорка знову прийматиме чемпіонат світу, як це було у 2018 році. Функціонер зазначив, що народи світу мають "чути та розуміти один одного", забувши про вторгнення РФ в Україну.


Про це Мутко заявив в інтерв'ю пропагандистському інформаційному агентству ТАСС. Росіянин додав, що завдяки першості планети у 2018 році світ нібито "відкрив для себе Росію наново з найкращого боку".


"І це захопило і нас, і весь світ, який став свідком цього. Так, конкуренти не дуже поділяли нашу радість від перемоги у гонці за право провести чемпіонат світу. А ми просто зловили тенденцію, яка була потрібна світові та ФІФА. Звісно, хотілося б ще раз взяти участь у конкурсі за право проведення ЧС, чому б і ні? Але давайте дивитись на речі реально. Ситуація у спорті зараз непроста, але світ – це велика родина, треба жити та намагатися чути та розуміти один одного", – сказав Мутко.

Раніше колишній голова оргкомітету ЧС-2018 Олексій Сорокін поскаржився на "нехороше ставлення" з боку Європейського футбольного союзу (УЄФА).