17 червня 2023 13:01

"Барса" на 6 млн євро перевищила ліміт витрат. Клубу доведеться надати гарантію та вексель, щоб уникнути проблем із реєстрацією Гаві, Араухо та інших гравців

«Барселона» може мати проблеми з реєстрацією Гаві, Рональда Араухо та інших.


"Барселона" не змогла зробити всі необхідні скорочення витрат до 30 червня і на 6 мільйонів євро вийшла за окреслені рамки: клубу потрібно було знизити витрати зі 108 до 98 млн євро, проте "Барса" змогла досягти лише 104 млн євро, повідомляє RAC1.


Керівництво «Барси» обіцяло, що знизить витрати на необхідні 6 млн. євро, але не змогло цього зробити.


Щоб уникнути негативних наслідків, пов'язаних із дотриманням правил фінансового фейр-плей, босам клубу потрібно надати гарантії на 3 млн євро та вексель ще на 3 млн євро терміном до 30 червня 2024 року.


Якщо цього не зробити, у «Барселони» виникнуть проблеми з реєстрацією Гаві, Рональда Араухо, Серджі Роберто, Маркоса Алонсо та Іньякі Пеньї. До них може увійти Іньїго Мартінес, який близький до переходу до «Барселони» з «Атлетику» на правах вільного агента, та Алекс Бальде, який близький до підписання нового контракту.

За даними джерела, відповідальність за схвалення таких заходів лежить на раді директорів "Барселони". Надання гарантій та векселі мають схвалити на засіданні ради директорів, яке відбудеться 28 червня. Не всі його члени згодні на такі кроки. Не виключено, що хтось із членів ради директорів "Барси" подасть у відставку.