16 червня 2023 23:47

Німеччина після нічиєї з Україною програла Польщі: Кендзьора повернувся, легенда попрощався

У контрольному матчі поляки взяли гору над німцями (1:0).


Товариський матч


Польща – Німеччина – 1:0

Гол: Ківіор, 31


Бундестім після бойової нічиєї з Україною (3:3), розпочав нову сторінку у своїй історії, провівши 1001-й матч проти збірної Польщі. "Кадра" спарингом з німцями продовжувала підготовку до матчів відбору на Євро-2024 – попереду у підопічних Фернанду Сантуша зустріч з Молдовою.

Натомість Німеччина, яка буде господарем наступного чемпіонату Європи, офіційних зустрічей не проводить, зосередившись лише на товариських матчах. Доводити команді Ганса-Дітера Фліка було що – якість гри з "синьо-жовтими" викликала чимало запитань у вболівальників.


У складі Польщі вперше з листопада 2021 року зіграв захисник Динамо Томаш Кендзьора. Окрім того, з національною командою попрощався легендарний Якуб Блащиковскі (109 матчів за 17 років) – він вийшов в основі і провів 16 хвилин (саме такий номер був на його футболці). 37-річному ветерану влаштували коридор поваги, коли він покидав поле.


Німці у першому таймі володіли відчутною перевагою, однак втілити її у забитий гол ніяк не вдавалось. Найреальніший шанс змарнував Хаверц, коли цілив у правий кут – Щенсни врятував. Натомість забили поляки: Шиманскі навісив з кутового, а Ківіор головою результативно замкнув. Як не тягнувся тер Штеген до м'яча, але дістати його у падінні не зміг.


Госенс по перерві зряче бив у лівий кут, але знову кіпер Ювентуса був на висоті. За мить Кімміх влучив у поперечину. Згодом півзахисник Баварії мав ще один шанс, але м'яч після його удару розминувся зі стійкою. В середині другої сорокап'ятихвилинки гості вимагали пенальті за гру рукою Беднарека, але VAR порушення не зафіксував.


Зрештою, поляки вистояли і святкували перемогу. А от німцям є над чим задуматись.