14 червня 2023 20:49

Лапорта про справу Негрейри: "Велика кампанія з дискредитації "Барси". Це не збіг – усі помітили, що ми побачили світ наприкінці тунелю"

Жоан Лапорта вважає, що проти «Барселони» розгорнуто кампанію з дискредитації.


Нагадаємо, «Барселону» підозрюють у корупції через виплат Хосе Марії Енрікесу Негрейре, який раніше обіймав посаду віце-президента Технічного комітету суддів Королівської іспанської футбольної федерації. З 2001 по 2018 рік Негрейра отримав від каталонського клубу 7,3 млн. євро.

«Справа Негрейри – величезна професійна кампанія щодо дискредитації нашого клубу, повторюся. «Барселона» ніколи не робила жодних дій, спрямованих на вплив на результат турніру чи здобуття спортивної переваги.

Ми консультувалися з технічних питань суддівства з людьми, які мають великий досвід у футболі – це не є злочином. Все було чітко і прозоро. З рахунками-фактурами, з банківськими переказами. Все це відображено у звітності клубу – принаймні з 2003 до 2010 року, коли я був на чолі.

У нас ніколи не було мети щось приховати. "Барса" перша, хто хоче, щоб усе було розслідувано до кінця. Ми ризикуємо нашим іміджем та престижем. Я повторюватиму це стільки разів, скільки потрібно.

Все це не просто збіг. Одна з причин – усі помітили, що «Барса» побачила світ наприкінці тунелю. Все, що ми робили, було чітким і прозорим», – сказав президент «Барселони».