10 червня 2023 16:13

Сунес про фінал Ліги чемпіонів: "Є ймовірність, що "Сіті" виграє матч до перерви. Це цілком може стати початком періоду домінування клубу в турнірі"

Грем Сунес впевнений, що «Манчестер Сіті» виграє Лігу чемпіонів.

"Городяни" зустрінуться з "Інтером" у фіналі турніру.


«Ми наближаємося до події, яку багато людей розглядатимуть як вершину цього футбольного сезону, хоча в наступні роки ми, можливо, згадуватимемо цей фінал Ліги чемпіонів через домінування однієї команди. Існує реальна ймовірність того, що "Манчестер Сіті" виграє матч до перерви.

Я вважаю, що матч проти «Інтера» у Стамбулі потенційно буде легшим для «Сіті», ніж фінал Кубка Англії проти «Манчестер Юнайтед», який для них не був особливо важким.

Я уявляю, що «Сіті» створить більше моментів і володітиме м'ячем із переважною перевагою. Декілька тижнів тому я сказав, що вважаю, що виграти цей трофей – доля «Сіті». З того часу не сталося нічого, що могло б переконати мене в цьому.

Мій власний досвід участі у фіналах з «Ліверпулем», подібних до цього, підказує мені, що ставлення як до звичайного матчу допоможе «Сіті». За мої шість років ми виграли три європейські кубки, і мій перший фінал проти «Брюгге» пройшов на «Уемблі» у травні 1978 року, через чотири місяці після того, як я прийшов до «Ліверпуля».


Мені пощастило, що я приєднався до команди серійних переможців, чинних чемпіонів Європи, чий підхід того вечора був таким: «Це просто ще один матч. Звісно, ми виграємо його».


Чим «Сіті» може відрізнятися від нас, то це тим, яке значення вони надають цьому трофею. Для нас пріоритетом завжди був чемпіонат, тому що в «Ліверпулі» завжди відчували, що саме він найбільше говорить про вас як про гравців та команду. Про те, як ви долаєте розчарування протягом виснажливих дев'яти місяців.

Але цей «Сіті» вже виграв п'ять із шести титулів. Перша перемога у Лізі чемпіонів має вирішальне значення для того, як до них віднесеться історія.

У певному сенсі наш матч із «Брюгге» відбив те, що ми можемо очікувати на «Олімпійському стадіоні імені Ататюрка». Як і «Сіті», ми були сильнішими з деяким відривом та командою, яку всі боялися на той час. "Інтер" у цьому матчі - у тій же ситуації, як "Брюгге" був у тому. Я не думаю, що це та італійська команда, яка може сидіти у своєму штрафному майданчику, захищатися та створювати погрози на контратаках.


«Сіті» має достатньо вогневої потужності, щоб створити багато моментів. Я очікую, що відрив буде більшим, ніж у нас був у 1978 році, коли ми виграли з рахунком 1:0.

Я повертаюся до цього — «Сіті» не просто покладається на Ерлінга Холанда у досягненні своєї мети. Нейтралізуйте Холанда – і виникне ще одна проблема: Ілкай Гюндоган, Кевін де Брюйне чи ще хтось.


Я очікую, що один або кілька гравців «Сіті» зараз впишуть себе в історію, і це може стати початком періоду тривалого домінування клубу в Лізі чемпіонів. Це їхній момент. Я просто не можу уявити, що їх обіграють», – написав колишній футболіст Ліверпуля.