7 червня 2023 16:10

Сергій РЕБРОВ: "А де просто працювати? В "Динамо", "Ференцвароші", "Аль-Айні"?"

Сергій Ребров поділився враженнями від призначення на посаду головного тренера збірної України.


– Як ви сприймаєте повернення в збірну?


– Це велика відповідальність, але я радий, що повернувся до України. Подивимось, що з цього вийде.

– Є момент піднесення, куражу, натхнення?

– Так, я дуже радий, що я буду з моїм народом, з Україною. Моя родина, моя дружина дуже хоче повернутися до України.

– Склад було оголошено трохи раніше. Навіть працюючи за кордоном ви щільно спостерігаєте за українським футболом вже тривалий час?

– Та я завжди стежу. Але коли надійшла пропозиція зі збірної України, то я більше дивився український футбол, кандидатів в збірну. Певний час проводив біля телевізора та комп’ютеру.

– У нас зараз традиційні виїзди на збір потягом, автобусом, потім літаком. Як сприймаєте цей незвичний для вас шлях?

– Коли я їхав потягом, то бачив багато дітей, родин, які повертаються. Для мене це нескладно, для них – більш складно. Вважаю, це зовсім ні про що не говорить.

– Збірна почала відбір. У нас дві гри з Північною Македонією та Мальтою. Напевно, українські вболівальники очікують максимального результату. Як ви сприймаєте цей виклик?

– Я не розумію, а де просто працювати? «Динамо», «Ференцварош», «Аль-Айн»? Де просто? Взагалі дуже велика відповідальність, ці клуби мають максимальні цілі, повинні стати чемпіонами. Тут кожна гра окрема, але потрібно створити всі умови для досягнення результату. Тому будемо рухатися від матчу до матчу.

– Перша гра – товариська з Німеччиною. Спаринг з таким сильним суперником ускладнює чи полегшує процес підготовки?

– Подивимось. Вважаю, будь-яка гра дуже важлива для нас, тому що для мене та гравців все нове. Мої інші вимоги до футболістів.

– Незабаром відбудеться перша зустріч з колективом. Які відчуття у вас перед нею?

– Хвилювання немає. Вже стільки було зустрічей. Дуже радий повернутися до україномовних гравців. За кордоном складніше з мовою, багато футболістів різної культури. Для мене комфортніше працювати з україномовними, які мене знають та швидше зрозуміють мої вимоги.

Я завжди казав, що ми працюємо для вболівальників. Збірна зараз – дуже важлива частина підтримки нашим людям. Все буде зосереджено для досягнення результату, – відповів Ребров.