6 червня 2023 20:51

Кендзьора розповів про виступи за "Динамо" під час війни

Томаш Кендзьора зблизька бачив напад Росії на Україну, 24 лютого минулого року він був у Києві і змушений був залишити його в драматичних обставинах. Минулий сезон він догравав в оренді в познанському "Леху", але влітку повернувся в "Динамо" і виступав в чемпіонаті України.


Поки що він відмовляється говорити про війну. Після тренування збірної Польщі, яка розпочала підготовку до червневих матчів, він не дуже хотів, але відповів на декілька питань, пов’язаних із цією темою.


– Ми грали без уболівальників, і коли виникла загроза ракетних атак, вони зупинили матч. Були такі ситуації. На стадіонах були спеціальні кімнати, де ми чекали сигналу, що можна повертатися назад, – пригадав він.


«Це був один із найскладніших сезонів для мене, особливо морально. Важко грати, коли в країні війна. Тому я вирішив, що мені потрібно змінити середовище, щоб думати тільки про футбол", - сказав Кендзьора.


Взимку Кендзьора був відданий в оренду в ПАОК Салоніки. Спочатку він мало грав там, але з часом завоював місце в складі.


«Я прийшов у клуб, коли йшли ігри. У мене була перерва, тому що українська ліга не грала. Треба було трохи підготуватися, а потім я отримав травму. Але коли я був здоровий, я грав все від початку до кінця, – сказав Томаш.


Оренда закінчилася і ПАОК не буде залишати його в команді. ПАОК офіційно подякував йому в соцмережах за виступи в кольорах цього клубу.


«Я дізнався про це з Інтернету. Я справді не знаю, яка ситуація. Наприкінці сезону я розмовляв зі спортивним директором і мав інше повідомлення, – зізнався Кендзьора. Тепер він знову гравець «Динамо» і, ймовірно, влітку шукатиме нову команду. Він не дуже хотів говорити про клуби та Україну.