4 червня 2023 18:32

Визначилися всі представники України в єврокубках-2023/24

Шахтар, СК Дніпро-1, Зоря, Динамо та Ворскла зіграють у Європі в наступному сезоні.


Україна підходить до єврокубкового сезону-2023/24 на 12 позиції в таблиці коефіцієнтів (фактично – на 11, зважаючи на дискваліфікацію країни-окупанта), тому делегує в міжнародні турніри 5 команд.


Шахтар, вигравши УПЛ, напряму вийшов у груповий етап Ліги чемпіонів. "Гірники" з великою ймовірністю потраплять у третій кошик, але Інтер може підняти донецьку команду в другий.

СК-Дніпро-1 у статусі віцечемпіона України стартує з другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. Для потрапляння в групу потрібно пройти трьох суперників. Дніпровці будуть сіяними тільки в другому кваліфаї, а далі – дуже складні опоненти.


Зоря з бронзовими медалями візьме старт з плей-офф раунду Ліги Європи. Луганці отримають перший пріоритет під час жеребкування (шанс на слабкого суперника), а в разі невдачі матимуть гарантоване місце в групі Ліги конференцій.

Динамо посіло четверте місце в УПЛ, тому розпочне боротьбу з третього раунду кваліфікації Ліги конференцій. До групи два кроки – кияни будуть сіяні на кожному етапі відбору.

Ворскла вирвала п'яте місце та путівку в другий раунд кваліфікації Ліги конференцій. Полтавська команда мусить пройти трьох суперників на шляху до групового етапу.