4 червня 2023 17:34

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Вітаю "Металіст 1925" з вирішенням задачі, а нам потрібно зробити великий аналіз"

Виконувач обов’язків головного тренера «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував нічию з «Металістом 1925».


– Вітаю всіх зі завершенням чергового чемпіонату України. Взагалі, у тій ситуації, в якій наша країна зараз перебуває… Будемо відверто казати, що можна подякувати ЗСУ за те, що він взагалі відбувся. Тому що це було непросто і складно.


Ми чудово розуміємо, що якби цей чемпіонат не розпочався, то український футбол був би у дуже великій ямі. Не знаю, як би люди, які вкладають кошти у футбол, могли б підтримувати команди і вкладати у гравців. Ми всі розуміємо, яка економічна складова нашої держави. Всі наші зусилля спрямовані на те, щоб перемогти нашого ворога. Я впевнений, що найближчим часом нам це вдасться і наступний чемпіонат пройде по-іншому.


Щодо гри, то ми контролювали хід. Розуміли, як гратиме суперник. Забили гол, темп не збавляли, продовжували, але з ніг на голову все було перевернуто після вилучення. Це футбол, помилки трапляються. Але, на жаль, головна помилка була не у вилученні, а у тактичному плані. Тому що ми не мали так залишати один на один. Ми про це говорили, казали гравцям, але сталося так, як сталося.


Ну а далі був вже зовсім іншим малюнок. Нам треба було перебудуватися по ходу гри. У другому таймі ми більш менш контролювали ситуацію, але великих моментів не було. Я вітаю «Металіст 1925» з тим, що вони вирішили свою задачу. Вітаю вболівальників з тим, що сезон завершений. А нам попереду потрібно зробити великий аналіз і думати про сезон.