3 червня 2023 21:50

В Угорщині після демаршу Києва виправили ролик із "російським" Кримом, але офіційне відео не змінили

Фото - ua.depositphotos.com


Уряд Угорщини підготував нове відео із закликом про "якнайшвидший мир в Україні" – очевидно, на заміну того, де Крим був позначений частиною Росії.


Про це повідомляє "Європейська правда".

ОНОВЛЕНО: Натомість, вже підготовлена оновлена версія відео. Вона, зокрема, опублікована у YouTube-каналі старшого аналітика проурядового угорського фонду Századvég Андре Палоца, цей ролик доступний лише за посиланням.


У оновленому відеоролику територія Криму зображена частиною України. Карта представлена в динамічному відеоряді, тобто самостійно змінити його користувач не міг.

Натомість, як перевірила "Європейська правда", на офіційному каналі угорського уряду досі залишається стара версія ролика, в якому Крим позначений як територія поза межами України.


Напередодні уряд Угорщини оприлюднив ролик із закликом про якнайшвидший мир в Україні. На відео Крим був зображений частиною Росії.


3 червня з’явилася реакція українського Міністерства закордонних справ на скандальний відеоролик. У відомстві закликали Угорщину припинити провокації і дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань в рамках членства в ООН, ЄС і НАТО.

Крім того, на доручення МЗС тимчасовий повірений України в Угорщині здійснив офіційний демарш перед угорською стороною.