2 червня 2023 15:42

УЄФА виключить "Ювентус" з єврокубків на один рік, якщо команда кваліфікується туди

Президент УЄФА Александер Чеферін зустрівся з головою Федерації футболу Італії Габріеле Гравіною, повідомляє La Gazzetta dello Sport.


Очільник УЄФА висловив своє невдоволення, що Федерація уклала з «Ювентусом» угоду про визнання провини у фінансових махінаціях. Чеферін вважає, що це завадило жорсткішому покаранню туринців - з них могли зняти більше, ніж 10 очок.


Юристи «Ювентуса» намагалися якомога швидше домовитися з Федерацією, щоб уникнути розгляду махінацій із зарплатами. Якби цю справу розслідували, з клубу могли зняти ще більше очок, він не мав би шансів кваліфікуватися в єврокубки. Але Чеферін все одно наполягатиме на виключенні команди з євротурнірів УЄФА, якщо вона потрапить у Лігу Європи або Лігу конференцій за підсумками сезону.


Чеферін та «Ювентус» мають погані стосунки, бо колишній президент клубу Андреа Аньєллі був одним з головних прихильників ідеї створення Суперліги.


Перед останнім туром Серії А «Ювентус» перебуває на 7-му місці, яке кваліфікує команду в Лігу конференцій, але ще збережені шанси і на потрапляння в Лігу Європи.