31 травня 2023 22:06

"Ювентус" шукає гроші для купівлі Мілінковича-Савича

"Ювентус" знову переживає турбулентні часи, проте все ж намагається планувати свої наступні трансфери. За даними Il Messaggero, туринський клуб активізував переговори з Матеєю Кежманом – агентом сербського хавбека "Лаціо" Сергія Мілінковича-Савича. Контракт серба з римським клубом закінчується наступного літа, і Мілінкович-Савич уже дав зрозуміти, що не збирається продовжувати угоду. Тому президент "Лаціо" Клаудіо Лотіто вже шукає варіанти з продажем Мілінковича-Савича в літнє або зимове трансферне вікно.


Однак Лотіто не має наміру відпускати лідера півзахисту "Лаціо" менш, ніж за сорок мільйонів євро – тому "Ювентус", за повідомленнями ЗМІ, намагається через агента Кежмана знизити ціну, але готовий платити Мілінковичу-Савичу близько шести мільйонів євро на рік. Додатково ситуація ускладнюється тим, що балканського хавбека "Лаціо" також хочуть бачити в себе "Мілан" (утім, у "россо-нері" поки що теж немає вільних коштів на багатомільйонний трансфер – можливо, доведеться продавати когось зі своїх гравців), а також англійські "Арсенал" і "Ньюкасл", які збираються посилитися напередодні кампанії в Лізі чемпіонів.


Тому "Ювентус" намагається в досить терміновому порядку знайти вільні кошти для купівлі Мілінковича-Савича, а також туринці вельми предметно цікавляться хавбеком "Сасуоло" Давіде Фраттезі (за якого, ймовірно, доведеться поборотися з "Ромою"). Можливо, ці два трансфери реально здійснити в разі продажу Душана Влаховіча – ЗМІ повідомляли про інтерес до сербського форварда з боку "Реала", "Баварії" та "Челсі". Однак є й альтернативний варіант: до "Ювентуса" влітку, з оренди в АПЛ, повертаються Деян Кулусевскі, якого "Тоттенгем" начебто планує викупити, а також Вестон Маккенні, Денніс Закарія та Артур Мело. Як повідомляє TuttoJuve, цей квартет виконавців не входить у плани Массіміліано Аллегрі, і буде виставлений на трансфер.


Ймовірно, продаж Кулусевскі може дозволити здійснити трансфер Мілінковіча-Савича – якщо умовити Клаудіо Лотіто знизити ціну на балканського хавбека приблизно до тридцяти мільйонів євро, а також запропонувати "Лаціо" когось із непотрібних "Юве" футболістів. Не виключено, що подібна схема дасть змогу "б'янко-нері" зрештою підписати і Фраттезі – не дарма ж Массіміліано Аллегрі говорив, що сподівається поборотися за скудетто в наступному сезоні. А це, автоматично, означає і досить амбітні плани "Юве" щодо зміцнення складу.