31 травня 2023 09:58

Гвардіолу визнано найкращим тренером сезону в АПЛ

Наставник «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола отримав нагороду найкращого тренера сезону в англійській Прем'єр-лізі. Про це повідомив офіційний сайт клубу.


Під керівництвом Гвардіоли «Манчестер Сіті» забезпечив собі титул чемпіона Прем'єр-ліги з трьома матчами в запасі і завершив сезон на п'ять очок «Арсеналу», що йде попереду на другому місці. У 38 матчах чемпіонату Англії цього сезону команда здобула 28 перемог і забила 94 голи — більше, ніж будь-яка інша команда у вищих лігах Європи.


«Я хотів би подякувати всім, хто причетний до того, що я був названий тренером року. Насамперед я хочу поділитися цим зі своїми колегами-номінантами. Усі вони проробили неймовірну роботу цього сезону.

Зазвичай цей трофей присуджується не за те, наскільки ви добрий тренер, а за те, що ви виграєте. Я знаходжусь у неймовірному футбольному клубі, і без усієї тієї підтримки, яку я отримував протягом усього мого перебування тут, це було б неможливо. Звичайно, я також хочу подякувати всім гравцям за неймовірну роботу, яку вони проробили цього сезону», — сказав Гвардіола.

Гвардіола був названий тренером сезону втретє за шість сезонів. Він вигравав премію у 2018 та 2021 роках.